Üç Kısa Öykü

İki büyük robot ırkının generali bir  Akdeniz kıyısında yüz yüze görüşmeye karar verdi.
İki büyük robot ırkının generali bir Akdeniz kıyısında yüz yüze görüşmeye karar verdi.

Androidlerin generali X, "Şimdi ne yapacağız?" diye sordu. General Y'nin kardeşim diye seslendiği X'e cevabı gecikmedi: "Biz androidleri hiçbir zaman sevmedik."

Android

Büyük savaşın sona ermesiyle robotlar insanoğlunu yeryüzünden silmişlerdi. Düşman kalmayınca iki büyük robot ırkının generali bir Akdeniz kıyısında yüz yüze görüşmeye karar verdi. Androidlerin generali X, "Şimdi ne yapacağız?" diye sordu. General Y'nin kardeşim diye seslendiği X'e cevabı gecikmedi: "Biz androidleri hiçbir zaman sevmedik."

Kral ve Kahin

Bin yıl önce bir kral yıllardır izini bulamadığı kahini rüyasında görmüş. Kahin, cevabını en çok merak ettiği iki soruyu sormasına izin vermiş. Gururlu Kral imparatorluğum dünyaya hakim olacak mı diye sormuş ve eklemiş ömrüm ne zaman son bulacak. Yüzünde hafif bir sırıtış beliren kahin ciddiyetine hızla kavuşup cevap vermiş. İmparatorluğun bildiğin tüm haritaları fethedecek dedikten birkaç saniye sonra eklemiş senin ölümün bunu öğrendiğinde gelecek. Sabah erken saatlerde imparatorun odasına girenler cansız bedeniyle karşılaşmışlar.

İlk

Kralların en önde kılıç salladığı çağlarda anlatılan bir hikâye, baharat yolunun üstündeki Şeytan Vadisi'nden söz eder. Dağları tırmanmak yerine her kim bu vadiden geçerse yolu bir ay kısalırmış ama hiçbir tüccar, ordu, seyyah oradan geçmezmiş. Hikâyenin anlattığına göre vadide şeytanların beklediği görünmez bir kapı cehenneme açılırmış ve yol yolcuyu kapıya çekermiş. Kralların en önde kılıç salladığı çağlarda anlatılan bu hikâye pek çok sırrı, anlayacak olana getirse de ilk anlatıcısından hiçbir zaman bahsetmez.