10 dakikalık "sessiz şarkı" iTunes'ta zirveye oturdu

Apple CarPlay
Apple CarPlay

Geçtiğimiz haftalarda iTunes'a yüklenen "tamamen sessiz şarkı", popülerlik listesinin basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. Peki ama hiçbir ses ya da melodi içermeyen bu şarkı neden bu kadar fazla kişi tarafından satın alınıyor?

Normal şartlarda iTunes'ta herhangi bir şarkının "en fazla dinlenenler" listesine dahil olması için sanatçının büyük bir çıkış yakalaması gerekiyor. Ancak, bazı istisnalar da yok değil. Son olarak,Samir Mezrahi isimli bir kişi hiç tanınmamasına rağmen şu anda oluşturduğu "sessiz müzik" ile listede ilk 100 arasına girmiş durumda. Peki nedir bu sessiz müzik? Esasında bu şarkı, çok önemli bir soruna çözüm üretiyor; dolayısıyla insanlar da iTunes üzerinden bu şarkıyı satın almak zorunda kalıyor.

iTunes üzerinden 0.99 dolar karşılığında satın alınabilen
iTunes üzerinden 0.99 dolar karşılığında satın alınabilen

7 Ağustos'ta çıkan ve toplamda 9 dakika 58 saniye süren şarkı Rihanna'nın Kendrick, ve Kylo - Selena Gomez'in It Ain’t Me parçalarını dahi geride bırakarak 79.sıraya yerleşmiş durumda ve yükseliş devam ediyor.

Şarkıyı dinlemek; affedersiniz sorunu çözmek isterseniz 0.99 dolar karşılığında sessiz müziği iTunes üzerinden satın alabilirsiniz. : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >