10 milyon dolarlık anlaşma: 'Uzaylılar tarafından kaçırılma sigortası!'

Uzaylılar tarafından kaçırılma sigortası.

● Amerika Birleşik Devletleri'nde bir sigorta şirketi, enteresan bir taahhüt ile sigorta sistemi oluşturdu.

● Oluşturulan sisteme göre şirket, sigorta yaptıran vatandaşlar uzaylılar tarafından kaçırılırsa 10 milyon dolarlık tazminat ödeyecek.

● Sigorta duyurusu yapıldığından bu yana 'özel pakete' yoğun bir talep olduğu ve binlerce başvuru yapıldığı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde, bir Facebook sayfasının, '51. Bölge'yi istila edelim, bizi kimse durduramaz' şeklinde garip bir sloganla yola çıkarak başlattığı etkinlik, dünya genelinde hızlı biçimde gündem olmayı başarmıştı. Oluşturulan etkinliğe göre, 1 milyonu aşkın insan Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada bölgesinde toplanarak 51. Bölge'ye baskın düzenlemeyi planlıyor.

51. Bölge, dünyanın en gizemli mekanlarından biri olarak değerlendiriliyor.
51. Bölge, dünyanın en gizemli mekanlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Dünyanın onlarca farklı ülkesinde büyük bir ilgiyle karşılaşan etkinliğin ardından 6 bini aşkın kişinin,Amerika Birleşik Devletleri merkezli Saint Lawrance Sigorta Şirketi'nin insanlara sunduğu ‘uzaylılar tarafından kaçırılma sigortası’na yoğun ilgi gösterdiği ve satın aldıkları belirtildi. Oluşturulan sigorta paketi, uzaylılar tarafından kaçırılan kullanıcılara 10 milyon dolarlık ödeme yapmayı vadediyor. Tarihin en garip anlaşmalarından biri olan bu sigorta, 51. Bölge gibi gizli ve fazlasıyla gizemli mekanlarda meydana gelebilecek doğa olaylarına karşı da koruma içeriyor.

Uzay üzerine gerçekleştirilen çalışmalar günden güne derinleşiyor.
Uzay üzerine gerçekleştirilen çalışmalar günden güne derinleşiyor.

'Dolandırıcı değilim!'

Sigortayı satın almak isteyen kullanıcıların tek bir sefere mahsus 25 dolar ödemesi gerekirken dijital kopyaların her biri de 20 dolarlık ücretle satışa çıkıyor. Sigorta şirketinin 'dalga geçiyormuş' hissi veren ödeme planı ise şu şekilde: Bir kulanıcı, uzaylılar tarafından kaçırılıp şans eseri dünyaya sağ salim döndüğünde ödeme 10 ile 20 milyon yıl içerisinde yılda 1 dolar şeklinde ödeniyor.

Sigorta şirketinin sahibi Mike St. Lawrence, Facebook'ta bir hayli popüler hale gelen ve 20 Eylül'de gerçekleşmesi beklenen 51. Bölge İstilası Etkinliği’nin sigortaya olan talebi ciddi ölçüde arttırdığını söylüyor. Bir dolandırıcı olmadığını ve hiç kimseyi dolandırma gibi bir niyetinin olmadığını belirten Mike St. Lawrence, insanların bu sigorta için firmasının kapısını çaldığını ve şartları anlamayan kişilere sigortayı hiçbir şekilde satmadığını ifade ediyor.

Sigorta şirketinin taahhüt mektubu.
Sigorta şirketinin taahhüt mektubu.

10 yıl boyunca senede 1 dolar ödendi, ortadan kayboldu

Mike St. Lawrance, şimdiye kadar sigorta kapsamında iki farklı kullanıcının tazminat talebinde bulunduğunu da belirtti. Mike St Lawrence, bu kişilerden birinin uzaylılarla temas kurduğunu söylediğini ve kanıt olarak bir fotoğraf gösterdiğini söylüyor. Ayrıca Lawrence, Uzaylılarla temas kurduğunu öne süren kişiye, 10 yıl boyunca senede 1 dolar verdiklerini ancak daha sonra şahsın bir süre sonra ortalıktan kaybolduğunu ve tekrar senelik 1 dolar olan tazminat ödemesini almak için başvurmadığını da söylüyor.

Sigorta şirketi sahibi Lawrance, uzaylılar tarafından kaçırılma sigortasını hizmete koyduğu ilk dönemlerde, çok sayıda kullanıcının bu sigorta türünü komik bulduğunu fakat ilerleyen zamanlarda birçok kullanıcının bu sigortaya dair yaklaşımını değiştirerek olumlu bir bakış açısına sahip olduğunu ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >