15 Temmuz gecesi dünya genelinde Google'da en fazla aranan kelimeler!

15 Temmuz
15 Temmuz

Geçen sene 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sırasında dünya genelinde Google'da milyonlarca arama yapıldı. İşte en fazla aranan kelimeler...

Geçtiğimiz sene 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi sırasında medyanın tüm organları olduğu gibi internet yayıncıları da çok önemli bir görev üstlendi. Yayınlanan raporlar, 15 Temmuz gecesinde sosyal medya ve arama motorlarında en fazla aranan kelimenin "darbe" olduğunu gösteriyor.

15 Temmuz gecesi Google'da milyonlarca farklı arama yapıldı. Elbette o gece en fazla aratılan kelimelerden biri "darbe" idi.
15 Temmuz gecesi Google'da milyonlarca farklı arama yapıldı. Elbette o gece en fazla aratılan kelimelerden biri "darbe" idi.

Özellikle Google analizlerine bakıldığında "darbe" kelimesinin dünya sıralamasında en çok ararnan kelime olduğu görülebiliyor. Dünya geneline bakıldığında 15 Temmuz günü Google'da en çok aranan kelimeler şu şekilde:

  • Darbe
    TSK
    Turkcey Coup
    Turchia
    Coup
    Türkei
    Erdogan
    TRT
    Son Dakika
    Turkey

Darbe kelimesi, 15 Temmuz'dan sonraki bir aylık süreçte de Türkiye'nin Google'da en çok arama yaptığı kelimeler listesinde başı çekti. 15 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'deki kullanıcıların Google'da en çok aradığı kelimeler ise şöyle:

  • Ohal
    Darbe
    Ohal Nedir
    Fetullah Gülen
    TSK
    Atalay Demirci
    Pokevision
    KPSS
    A Haber Canlı
    Sondakika Haberler
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >