1914 beygirlik elektrikli süper otomobil Rimac Concept Two tanıtıldı

Rimac
Rimac

Hırvat otomotiv şirketi Rimac, Cenevre fuarında 1914 beygirlik yeni elektrikli süper otomobilini tanıttı. Concept Two adını taşıyan araç, sıfırdan 100 kilometre hıza 1,85 saniyede çıkabiliyor.

Aston Martin ve Koenigsegg gibi üst düzey firmalara hibrit güç sistemleri ile batarya donanımları tedarik eden Rimac, hobi olarak başlayan elektrikli otomobil çalışmaları neticesinde ikinci aracını ortaya çıkardı. Concept Two adını taşıyan araç, 1224 beygirlik ilk modelden çok daha güçlü motor sistemi ve daha etkileyici bir dış aksamı beraberinde getiriyor.

Kelebek kapı tercihinden vazgeçmeyen Hırvat üretici, Concept Two'da kullandığı dört elektrik motoruyla 1914 beygir güç ve 2300 Nm tork üretebiliyor. Sıfırdan 100 kilometre hıza 1,85 saniye, 160 kilometre hıza 4,3 saniyede çıkabilen ve saatte 412 kilometre hıza ulaşabildiği belirtilen Concept Two, ön motorlarda tek vitesli, arkada ise iki ileri olmak üzere toplam dört şanzumana sahip. Rekor düzeydeki hızlanma performansı için optimize edilen şanzumanlar, aynı zamanda her tekere farklı tork iletimi yapılarak yol tutuşunu, sürüş performansını olumlu yönde etkiliyor.

Sadece 150 adet üretilecek

120 kW kapasiteli özel tasarım batarya paketi ile 650 kilometre menzil sunacağı ileri sürülen Rimac C_Two, 250 kW hızlı şarj desteği sayesinde yarım saatte yüzde 80 seviyesine şarj edilebilecek. Sekiz kamera, iki LiDAR, altı radar ve on iki ultrasonik sensörle donatılmış olan araç, bu donanım paketi sayesinde dördüncü seviye otonom sürüş fonksiyonunu bünyesinde barındıracak. Bu fonksiyon, sürücüye önceden kayıt altına alınmış yarış pistlerinde yardımcı olarak en iyi sürüş deneyimini sağlayacak.

Yalnızca 150 adet üretileceği belirtilen Rimac Concept Two, ABD, Avrupa ve Orta Doğu'da işbirliğine gidilen lüks otomobil bayileri üzerinden seçkin otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. Henüz kesin çıkış tarihi bilinmeyen süper elektrikli otomobilin daha önce 1,5 milyon dolardan daha pahalı olacağı açıklanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >