2023'ün İlk Yarısında "E-Ticaret"

E-Ticarette 2023'ün İlk Yarı Verileri Açıklandı
E-Ticarette 2023'ün İlk Yarı Verileri Açıklandı

2023'ün ilk yarısı için e-ticaret verileri açıklandı. E-ticaret yapanlar ve e-ticaret yapmayı planlayanlar için büyük önem arz eden veriler, önümüzdeki dönem adına yol gösterici olacak.

Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının artmasıyla hayatımızda yer edinen e-ticaret sayesinde ihtiyacımız olan her ürüne ulaşmak günümüzde artık daha kolay hale geldi. Türkiye'de de büyük bir yer edinen e-ticaretin 2023 ilk yarı verileri Ticimax tarafından açıklandı. E-ticaret yapanlar ve e-ticaret yapmayı düşünenler için önem arz eden veriler, ikinci yarı e-ticaret dönemi için yol gösterici olacak.

Edinilen verilere göre 2023'ün ilk yarısında toplam 2 milyon 378 bin 18 adet sipariş geçildi. Paylaşılan veriler 2023'ün ilk yarısının diğer yıllara göre istikrarlı bir yükseliş gerçekleştirdiğini gösteriyor.

2023'ün ikinci yarısında yüzde 50 büyüme gösterileceği bekleniyor.

Ticimax'e göre en çok satış yapılan kategorilerde tekstil, giyim, ayakkabı, gıda, kozmetik, kitap, bebek ve çocuk ürünleri ve tesettür giyimi bulunuyor.

Verilere göre en çok ciro yapan kategorilerde ise ayakkabı, tekstil, giyim ve otomotiv yedek parça sektörü bulunuyor.

Türkiye'nin ilk yarıdaki sepet tutarı ortalaması 1.475 TL idi.

En çok internet alışverişinin yapıldığı şehirler ise şöyle:

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli.

En çok tercih edilen ödeme yöntemlerinde kredi kartıyla ödeme, kapıda kredi kartıyla ödeme, kapıda nakit ödeme ve havale ile ödeme seçeneği yer alıyor.

Verilerde vatandaşların, en çok alışveriş yaptığı günün salı günü olduğu görülüyor.