3. Havalimanı'nda yerli robot ADA görev yapacak

Yerli robot Ada
Yerli robot Ada

Dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli 3. Havalimanında kullanılacak robotlar insansı robot Akınrobotics’in Mini Ada ve Ada GH6 modelleri olacak.

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul 3. Havalimanı’nda yapılan Çin, Rus ve Türk yapımı robotların sunum yaptığı değerlendirme toplantısında, Akınrobotics üretimi Mini ADA kabiliyetleriyle rakiplerini geride bırakırken, 3. Havalimanı yetkililerinin de bir kez daha takdirini kazandı.

Şirket, MİNİ ADA fiyatından büyük bir indirime gitti.
Şirket, MİNİ ADA fiyatından büyük bir indirime gitti.

Uzun bir süredir Akınrobotics robotlarını yeni havalimanının en büyük adayı olarak görenler yanılmadı ve MİNİ ADA başta olmak üzere bazı başka modeller burada hizmet verecek.

İGA yetkilileri MİNİ ADA ve ADA GH6 robotlarının sahip olduğu özellikleriyle yurt dışı menşeli rakiplerinden daha önce olduğunu, ayrıca yerli olmasının da tercih sebebi olduğunu belirterek, Akınrobotics’in yüksek teknolojisini beğendiklerini ve desteklediklerini ifade ettiler.

Akınrobotics kendini nasıl tanımlıyor?

Akınrobotics fabrikası, 23 yıldır Konya’da yazılım üzerine faaliyet gösteren Akınsoft’un yan kuruluşudur. 9 yıldır robotik teknolojiler üzerine çalışmalar yürüten Akınrobotics; yüksek teknolojisini geliştirmiş, dünyada yalın üretim hattına sahip seri üretim yapan tek fabrikadır. Geç olmadan milli teknolojimizin geldiği noktayı tüm dünya ile paylaşma gayesinde olan Akınrobotics, Türkiye’de hatta Anadolu’da yüksek teknolojilerin üretilebildiğini tüm dünyaya ispat etmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >