Adil Kullanım Kotası düzenleme çalışmalarında sona gelindi

Bilgi Teknolojileri Başkanı Ömer Faruk Sayan, Adil Kullanım Kotası ile ilgili tüketicilerin talepleri üzerine yapılan çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

İnternet kullanıcılarının en büyük sorunları arasında Adil Kullanım Kotası yer alıyor. Bildiğimiz üzere limitsiz internet paketi satın aldığınızda bile bir kullanım sınırı oluyor. Örneğin aylık 50 GB'ın üzerinde veri kullandığınızda, 25 Mbps olan internet hızınız 3 Mbps'e düşüyor ve yeni dönem gelene kadar bu hızda devam etmeniz gerekiyor.

İşte milyonlarca insanın beklediği düzenlemeye ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Faruk Sayan'dan önemli bir açıklama geldi. Sayan, tüketicilerin taleplerini dikkate aldıklarını ve bu noktada çalışmaların sona ermek üzere olduğunun müjdesini verdi.

Bu gelişme, 3 Mbps olan alt sınırın 5 Mbps'e çıkarılması olarak yorumlanıyor. Fakat net bir şey söylemek için henüz erken. Adil Kullanım Kotası'nın bir nebze olsun düzeltilmesi için bir sürede daha beklememiz gerekiyor.

AKK: Şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır. Adil kullanım kotası kısaca "kotasız" denen bağlantıların kotasıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >