Afacana bakın: 8 yaşında YouTube'tan araba kullanmayı öğrendi

Tablet
Tablet

8 yaşındaki çocuk, YouTube'tan araba kullanmayı öğrendikten sonra babasının anahtarını gizlice ele geçirip 2.4 km araba kullanarak kız kardeşiyle birlikte restorana gitti.

Temsili görsel.
Temsili görsel.

Ohio eyaletindeki 8 yaşındaki bir çocuk, izlediği birçok YouTube videosuyla araba kullanmayı öğrendi. Anne ve babası uyurken arabanın anahtarını ele geçiren afacan, kız kardeşiyle birlikte 2.4 km mesafedeki bir restorana kadar araba sürdü. Gelen ihbarlar doğrultusunda harekete geçen polis memuru Jacob Koehler, çocuğun meraklı bakışlara rağmen otomobili sorunsuz bir şekilde kullandığını belirtiyor. Hatta görgü tanıkları, çocuğun tüm trafik kurallarına uyduğunu da ifade ediyor.

Polis memuruna araba kullanmayı YouTube'tan öğrendiğini söyleyen çocuk, 2.4 kilometrelik mesafede dört farklı kavşaktan ve bir geçitten geçtiği de eklendi. Buna ek olarak birkaç kez dönüş yaptığı da vurgulandı.

YouTube hayli büyük bir platform. Önümüzdeki dönemlerde hem video hem de kullanıcısayısı olarak daha da geniş kitlelere ulaşacak. Elbette bunların büyük bir çoğunluğunu da çocuklar oluşturacak. Ülkemizde rehber niteliğinde videolar çeken ve çocukların motivasyon kaynağı olan Batu Ülker'i de unutmamak gerek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >