''Ağ Tarafsızlığı'': İnternete Demokrasi mi Geliyor?

İnternet üzerindeki hiçbir verinin, özel olarak bir politikayla, kanunla kontrol edilmemesi ilkesine dayanan "İnternet'in Tarafsızlığı" güzel bir olay gibi görünse de aslında internet ve kurumlar için bir "ölüm marşı" olabilir.

Bu yasa kabul edilirse; bilimum YouTube, Facebook, Email, Skype gibi her gün ücretsiz bir şekilde girdiğimiz siteler ücretli hale gelebilir. Yani bir diğer deyişle İnternet'e girmek için de para vermemiz gerekebilir.
YouTube, Facebook, Skype gibi siteler ücretli olacak!
Eğer "Ağ Tarafsızlığı" yasalaşırsa artık herkes parasına göre internette dolaşabilecek. Örneğin en iyi ihtimalle YouTube, kendi sitesinde daha hızlı dolaşabilmeniz için sizden para talep edebilecek.
YouTube, Facebook, Skype gibi siteler ücretli olacak! Eğer "Ağ Tarafsızlığı" yasalaşırsa artık herkes parasına göre internette dolaşabilecek. Örneğin en iyi ihtimalle YouTube, kendi sitesinde daha hızlı dolaşabilmeniz için sizden para talep edebilecek.
En çok karşı çıkan taraf ''İnternet Kullanıcıları''
Bu uygulamaya en çok karşı çıkan taraf doğal olarak  internet kullanıcıları. Çünkü, bu uygulama yasalaşırsa internet için zaten para veren kullanıcılar, içerikleri görmek için de para vermek zorunda kalacak.
En çok karşı çıkan taraf ''İnternet Kullanıcıları'' Bu uygulamaya en çok karşı çıkan taraf doğal olarak internet kullanıcıları. Çünkü, bu uygulama yasalaşırsa internet için zaten para veren kullanıcılar, içerikleri görmek için de para vermek zorunda kalacak.
Dosya paylaşım sitesi BitTorrent: ''İnternet özgür bir yer mi yoksa para kazanma yeri mi?!''
İnsanların her türlü dosya paylaşımı yapabildiği bir site olan BitTorrent bu uygulamayı internet özgürlüğünün kısıtlanması olarak görüyor:

''Şimdi zaman harekete geçme zamanı. Bu jenerasyon ileride, yarının interneti özgürlüğün ve fırsatların mı yoksa kontrol edilen bir oyuncak ve para kazanma mecrası mı olacağına karar verecek.''
Dosya paylaşım sitesi BitTorrent: ''İnternet özgür bir yer mi yoksa para kazanma yeri mi?!'' İnsanların her türlü dosya paylaşımı yapabildiği bir site olan BitTorrent bu uygulamayı internet özgürlüğünün kısıtlanması olarak görüyor: ''Şimdi zaman harekete geçme zamanı. Bu jenerasyon ileride, yarının interneti özgürlüğün ve fırsatların mı yoksa kontrol edilen bir oyuncak ve para kazanma mecrası mı olacağına karar verecek.''
Beyaz Saray 'Ağ tarafsızlığını' destekliyor.
ABD Başkanı Barack Obama ağ  tarafsızlığı hakkında yaptığı bir konuşmada, kendisinin daha önce de ağ tarafsızlığını destekleyen bir bildiri yaptığını ve internet içeriklerine para vermek istemeyen insanların farkında olduğunu, endişelerini anladığını ve endişe etmemelerini söyledi.

Neden endişelenmememiz gerektiğini de söyleseymiş keşke...
Beyaz Saray 'Ağ tarafsızlığını' destekliyor. ABD Başkanı Barack Obama ağ tarafsızlığı hakkında yaptığı bir konuşmada, kendisinin daha önce de ağ tarafsızlığını destekleyen bir bildiri yaptığını ve internet içeriklerine para vermek istemeyen insanların farkında olduğunu, endişelerini anladığını ve endişe etmemelerini söyledi. Neden endişelenmememiz gerektiğini de söyleseymiş keşke...
İnternet'in ölümü olabilir
Eğer uygulama yasalaşırsa, insanlar eskisi gibi rahatça internette dolaşamayacağı için internetin eski cazibesi kalmayabilir. Bu da bir zamanlar vazgeçilmez olarak gördüğümüz internetin çöküşü olabilir.
İnternet'in ölümü olabilir Eğer uygulama yasalaşırsa, insanlar eskisi gibi rahatça internette dolaşamayacağı için internetin eski cazibesi kalmayabilir. Bu da bir zamanlar vazgeçilmez olarak gördüğümüz internetin çöküşü olabilir.
Ağ tarafsızlığı sonrası
İnternetin nasıl bir yere dönüşeceğini merak ediyorsanız, bu siteden merakınızı giderebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >