Akıllı telefon kameralarıyla yarışan Nikon, Çin’de fabrika kapattı

Nikon Çin
Nikon Çin

Dünyanın en büyük profesyonel fotoğraf makinesi ve kamera üreticilerinden Nikon, Çin’de bulunan bir fabrikasını daha kapattı.

Bir taraftan kendi klasmanındaki markalarla diğer taraftan akıllı telefonların kameralarıyla büyük bir yarış halinde olan Nikon güç kaybetmeye devam ediyor. DSLR fotoğraf makinesi denince akla ilk gelen markalardan olan Nikon, yaptığı açıklamayla Çin’deki bir fabrikasını kapattığını duyurdu.

Mobil üretimi yapan şirketlerin en iyi kamera yarışı dengeleri bozdu

Geliştirilen akıllı telefon kameralarının yüksek çözünürlüğe sahip olması ve oldukça kaliteli fotoğraflar çekmesi kullanıcılara yetmeye başladı. Sadece özel çekimler yapan kişiler tarafından tercih edilen makinelerin satışları ve dolayısıyla üretimleri de çok azaldı. Zaten akıllı telefon üreticilerinin birbiriyle yarıştığı bir özellik olan ''kamera'' sürekli en iyilerinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Nikon fotoğraf makineleri şuan yüzlerce profesyonel tarafından kullanılıyor.
Nikon fotoğraf makineleri şuan yüzlerce profesyonel tarafından kullanılıyor.

Bu fabrika kapatmadan bir batış hikayesi çıkmaz elbette. Günlük çekimlerde artık tercih edilmeyen makineler sadece özel çekimler ve ilgi gören bazı eğlence sektörlerinde kullanılıyor. Yani Nikon, Canon gibi dev markalar artık daha çok film çekimleri, bazı eğlence etkinliklerindeki etkileyici çekimler için ürün üretimi yapıyor diyebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >