Alcatel ve BlackBerry markalarının sahibi TCL kendi OLED üretim tesisini inşa ediyor

TCL
TCL

Dünyanın en büyük üçüncü televizyon üreticisi ve aynı zamanda Alcatel, BlackBerry gibi akıllı telefon markalarının sahibi olan TCL, Çin'de kendi OLED üretim tesisini inşa etmeye başladı.

Çin hükümetinin teşvikleri sayesinde ülkede her ay yeni bir teknoloji firmasının OLED üretimine yatırım yaptığı haberi geliyor. Bu kervana katılan bir diğer isim, Alcatel, BlackBerry ve Kodak gibi akıllı telefon markalarının lisansçısı olan TCL oldu.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Wuhan şehrinde 30 milyar yuan (5,54 milyar dolar) yatırımla inşasına başlanan tesis, akıllı telefonlara yönelik küçük ölçekli esnek OLED panel üretimi yapacak. Üretimde, Tsinghua Üniversitesi'nin sahibi olduğu şirketler bir araya getirilerek kurdurulan Tsinghua Unigroup'tan lisanslanan teknolojilerden istifade edilecek. Birçok Çinli şirketin OLED üretimine öncülük eden Unigroup, yarı iletken çip imalatında da yerli firmalara yol gösteriyor.

OLED TV'ler için de panel üretmeyi planlıyor

2020'de seri üretime başlaması beklenen Wuhan fabrikası, yalnızca akıllı telefonlara yönelik panel üretecek. Ancak TCL'nin OLED mevzusunda harcama yaptığı tek alan bu değil. Dünyanın üçüncü büyük televizyon üreticisi olan TCL, OLED TV'ler için de test üretimleri gerçekleştiriyor. Henüz kesinleşmiş bir plan olmasa da TCL'nin yakın gelecekte televizyonlar için büyük ölçekli OLED üretimine de el atması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >