Alfa Romeo, Formula 1'e geri dönüyor

alfa romeo f1
alfa romeo f1

Zengin otomobil sporları tarihiyle sektörün en tecrübeli isimlerinden biri olan Alfa Romeo, 30 yıldır katılmadığı Formula 1 şampiyonasına 2018'de Sauber ekibiyle dahil olacak.

Fiat-Chrysler grubunun ciddi bir yeniden yapılanma sonra ayağa kalkan otomobil markası Alfa Romeo, motor sporlarında yeniden kendini göstermeye başlıyor. 1987'den beri uzak kaldığı Formula 1 şampiyonasına 30 yıl sonra geri döneceğini açıklayan firma, Sauber takımına sponsor olacak.

2010'dan beri F1 araçlarında Ferrari motoru kullanan Sauber, yeni işbirliğiyle mühendislik alanında Alfa Romeo'dan istifade etmek istiyor. Daha önce 2005-2009 yılları arasında BMW ile benzer bir anlaşma yapan ekip, 2017 şampiyonasını takımlar sıralamasında sonuncu tamamlamıştı.

Aston Martin de Red Bull takımına sponsor oluyor

BMW, Honda ve Toyota gibi otomotiv devlerini kaybeden Formula 1 organizasyonu, 2018 sezonu için Alfa Romeo'dan sonra Aston Martin'i de takım sponsorluğuna ikna etti. Red Bull takımıyla birlikte çalışacak olan İngiliz lüks otomobil üreticisi, aynı zamanda ekibin gelecek Formula 1 araçları için güç aktarım organları geliştirmek istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >