Android 17 sistem düzeyinde uygulama kilidi getirebilir

Android 17
Android 17

Android 17 ile birlikte, yıllardır farklı üreticilerin kendi çözümleriyle sunduğu uygulama kilidi özelliğinin ilk kez sistem düzeyinde Android’e eklenmesi bekleniyor.

Yeni özellik için hazırlanan App Lock adında bir programlama arayüzünün Android’in deneme sürümlerinde görüldüğü aktarılıyor. Bu yapı, varsayılan başlatıcı ile çalışacak şekilde tasarlanıyor. Yani sadece Pixel modellerinde değil, Android 17 güncellemesini alan tüm telefonlarda kullanılabilecek.

Android 17
Android 17

Bugüne kadar birçok kullanıcı uygulama kilidi özelliğini üretici arayüzleri üzerinden kullanıyordu. OnePlus gibi bazı markalar bunu yıllardır sunuyor. Google tarafında ise Private Space adı verilen, ayrı profil mantığıyla çalışan daha karmaşık bir çözüm bulunuyor.

Özel alanlardan daha pratik

Android 17
Android 17

Private Space, uygulamaları sistemin geri kalanından tamamen ayıran, ayrı bir kullanıcı alanı oluşturan bir yapı olarak tanımlanıyor. App Lock ile hedeflenen ise daha basit bir yaklaşım. Uygulamalar normal şekilde ana ekranda kalmaya devam edecek ancak açılırken yüz tanıma, parmak izi veya şifre isteyecek.