Android kullanıcıları dikkat: Kimlik bilgileriniz her an çalınabilir

Android kullanıcıları yine kötü amaçlı bir yazılımın tehdidi altında. Üstelik bu seferki çok ciddi. 1 milyondan fazla kişinin hesabı çalınmış.

Eğer android işletim sistemli bir cihaz kullanıyorsanız bundan sonra çok dikkatli olmalısınız. Yeni ortaya çıkan kötü amaçlı bir yazılım (malware) günlük 13 binden fazla Google hesabını etkiliyor. Şimdiye kadar da en az 1 milyon kişinin kimlik bilgileri çalınmış durumda.

Gooligan isimli bu kötü amaçlı yazılım android işletim sistemine bir şekilde yerleşiyor ve kişinin e-mail adresi ile daha önceden depolanan kimlik bilgilerini çalıyor. Bu kötü amaçlı yazılım daha çok Android'in eski sürümü olan 4. ve 5. versiyonlarını etkiliyor. En son, güncel android versiyonlarının bu yazılımdan etkilenme ihtimali diğerlerine göre daha az. Ancak yine de bu etkilenmeyeceği anlamına gelmiyor.

Hesabınızı nasıl korursunuz?

Ünlü yazılım geliştiricisi Check Point bu kötü amaçlı yazılımla ilgili online bir kontrol platformu oluşturdu. buradan hesabınızın hacklenip hacklenmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer kötü amaçlı yazılım sizin telefonunuza da bulaşmışsa tek çare; işletim sisteminize temiz yükleme (flashing) yapmak. Ancak bunu tek başınıza yapamazsınız. Telefonunuzu iyi bir teknik servise ya da garantiye yollamanız gerekiyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >