Android sahiplerine müjde: Windows ile yeni bir bağ kuruluyor

Android and Windows
Android and Windows

Windows’un son ön izleme sürümü olan Cortana için sesli komutların yanı sıra Android telefonların Windows bilgisayarlarla daha iyi ve daha uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Android cihazlardan sonra iPhone’lar da sırada…

Microsoft, Android akıllı telefondan bilgisayara bağlantı gönderme becerisi de dahil olmak üzere, kimi akıllı ek özelliklerle Windows 10’un yeni bir ön izleme sürümünü piyasaya çıkardı. Sürümde, Cortana için sesli komutlar da yer alıyor. 16251 no'lu sürüm, Android cihazınızı PC'ye bağlamayı sağlıyor. Böylece telefonda açtığınız bir web sitesini, bilgisayarda da görüntüleyebilir yahut tam tersini yapabilirsiniz. Bunun için Paylaşım özelliğiyle doğrudan bilgisayara gönderme de bulunuyor. O an bilgisayar başında değilseniz bile gönderiniz Windows’taki Eylem Merkezi altında saklanabiliyor.

Sesli asistan Cortana daha pratik şekilde çalışacak

Cortana artık hava durumu, borsa, sinema, uçuş vb. konulardaki sorular için özel bir sekme ile ekranını zenginleştirecek. Microsoft, ayrıca ön yükleme sürecindeki akışı da değiştirdi. Artık Windows, bir güncelleme ortaya çıkardıktan sonra, gereken açma kapatma, sisteme giriş işlerini kendisi gerçekleştirebilecek.

Oyun performansı da artırılacak

Diğer değişiklikler arasında ise tek elle kullanılabilen dokunmatik bir klavye bulunuyor. Dokunmatik klavyenin tuşa basıldığı anda duyulan geri bildirim sesinin seviyesi aşağı çekildi. Dizüstü bilgisayarlarda hassas olan dokunmatik yüzeyli modeller için iki parmakla kaydırma da düzenlendi ve bu sayede daha pürüzsüz bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmış oldu.

Edge web tarayıcısı, daha az kilitlenecek biçimde çeşitli hatalarından kurtarılırken, tablet moduna geçildiğinde web sitelerini daha dar gösteren yeniden boyutlandırma seçeneğinden de kurtulmuş oldu. Son olarak, bazı oyunlarda oyun modunun oyun çubuğunda otomatik olarak etkinleştirilmesi ortaya konacak. Sonraki ön izleme sürümü olan 16215 içerisinde bu alanda ciddi performans iyileştirmeleri de göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >