Android telefonlara fabrikada yüklenen virüs kullanıcı verilerini çalıyor!

Android antivirüs
Android antivirüs

Toplamda 42 Android akıllı telefona "fabrika aşamasında yüklenen virüs" kullanıcıları zor durumda bırakıyor. Bu akıllı telefonları tercih edenlerin tüm bilgileri tehlikede...

Geçen sene, Checkpoint'in hazırladığı raporda Loki isimli bir virüsün Android ekosistemindeki kullanıcıların kişisel verilerini tehlikeye attığı ortaya çıkmıştı. Son olarak, Dr.Web isimli şirketin yaptığı yeni araştırma, Android telefonlara üretim aşamasında virüs bulaştığı yönünde.

Toplamda 42 Android akıllı telefon bu virüs sebebiyle tehdit altında.
Toplamda 42 Android akıllı telefon bu virüs sebebiyle tehdit altında.

En büyük problem: Virüs, fabrika aşamasında yükleniyor(!)

Üretimi Çin'de gerçekleştirilen ucuz akıllı telefonları kapsayan bu durum, ne yazık ki kullanıcıların canını sıkmaya devam ediyor. Android'deki Zygote isimli sistemi bozan bu virüs, özellikle bankacılık uygulamalarından başlayarak kullanıcılara ait birçok veriyi ele geçiriyor. İşin en ilginç yanı ise bu virüsün akıllı telefonlara fabrikada yükleniyor olması.

Şu anda ortaya çıkan bilgilere göre Doogee, Umi, Cubot ve Leagoo gibi üreticilerin cihazlarında bu sıkıntı yaşanıyor. En büyük avantaj ise ülkemizde bu ürünlerin satılmıyor oluşu. Ancak yine de yurt dışından akıllı telefonları satan alanların dikkatli olmasında yarar var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >