Ankara Üniversitesi'nden e-Diploma atağı: Islak imza yerine elektronik imza olacak

Ankara Üniversitesi e-Diploma
Ankara Üniversitesi e-Diploma

Ankara Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, önceki yıllarda verilen diplomaların sisteme entegrasyonu, e-Devlet kapısından sorgulanması ve doğrulanması için de TÜRKSAT ile çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi ile TÜRKSAT A.Ş. arasında bilgi teknolojileri standartlarının yükseltilmesi amacıyla e-Devlet uygulamaları, bilişim ve iletişim teknolojileri, elektronik belge yönetim sistemi, e-Arşiv konularındaki iş birliği protokolünün bir adım daha ileriye götürüldüğünü belirtti.

e-Diplomalar e-Devlet kapısından doğrulanabilecek

Ankara Üniversitesinde e-Diploma uygulamasına geçildiğini aktaran İbiş, "Ankara Üniversitesinde diplomalar artık elektronik imzalı verilecek. e-Diplomalar, e-Devlet kapısından da doğrulanabilecek. Ankara Üniversitesi, e-Devlet kapısında, e-Diploma doğrulama hizmeti açan ilk üniversite oldu" bilgisini verdi.

Rektör İbiş, önceki yıllarda verilen diplomaların sisteme entegrasyonu, e-Devlet kapısından sorgulanması ve doğrulanması için de TÜRKSAT A.Ş. ile çalışma yürütüldüğünü vurguladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >