Apple, 1 trilyon dolarlık ilk şirket oldu!

Apple
Apple

Apple, yeni bir rekor kırarak 'uzunca bir süredir beklendiği gibi' 1 trilyon dolarlık ilk şirket olmayı başardı. Ayrıntılar haberimizde:

Yıllardır 'dünyanın en zengin şirketleri' listesinin ilk sıralarında yer alan Apple, sonunda 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşarak yeni bir rekora daha imza attı. Birkaç saat önce 207.05 dolar seviyesine ulaşan Apple hisseleri, kendi borsa uygulamasında net şekilde görüntülendi.

Apple, böylece 1 trilyon dolar değere ulaşan ilk şirket olmayı başardı.
Apple, böylece 1 trilyon dolar değere ulaşan ilk şirket olmayı başardı.

Yan gelirlerin artması rekora büyük katkı sağladı

Geçtiğimiz yılın Nisan - Haziran dönemine oranla bilançoda %17.3'lik artış sağlayarak 53.26 milyar dolara ulaşan şirket, hem ürün hem de uygulama satışlarında önemli bir eşiği atlamış durumda. Zira aynı dönemde iPhone satışları %0.6 artarak 41 milyon 400 bin seviyesine ulaşırken, iPad satışları ise %0.90 civarında artış gösterdi. Bu da aslında 11 milyon 553bine tekabül ediyor.

Öte yandan ApplePay ve AppleCare gibi servislerden elde edilen kazançlar da önemli oranda artış durumda. Bu yan gelir kalemleri de Apple'ın 1 trilyon dolarlık şirket olmasında büyük önem taşıyor. Apple'ın önümüzdeki dönemlerde maddi açıdan yeni başarılara imza atacağı da tahminler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >