Apple, gerçek bir obje üzerinden rengi almayı sağlayan özellik için Apple Pencil patenti aldı

Apple Pencil
Apple Pencil

Apple, gerçek dünyada herhangi bir obje üzerindeki rengi dijital ortama aktarmak isteyenlere özel yeni bir patent üzerinde çalışıyor.

Şirket bu sayede kalem ucuna yerleştirilen sensör yardımıyla herhangi bir rengi doğrudan dijital ortama aktarmaya odaklanıyor.

Bu teknolojinin Apple Pencil'da ne zaman kullanılacağı şimdilik belli değil. Fakat grafikerlerin çok hoşuna gideceği kesin.

Her yıl yüzlerce hatta binlerce farklı patent başvurusu yapan şirketler, ilerleyen yıllarda ürünlerinde kullanacakları teknolojileri somutlaştırmaya çalışıyor. Hatta geçen yıl istatistikleri Samsung, Canon, Microsoft, Intel, LG ve Apple gibi şirketlerin bu alanda listenin en üstünde yer aldığını gösteriyor.

Patentler önemli kazanç sağlıyor

Büyük teknoloji şirketleri, her yıl binlerce patent satın alarak ileriye dair yatırımlar yapıyor.
Büyük teknoloji şirketleri, her yıl binlerce patent satın alarak ileriye dair yatırımlar yapıyor.

Evet; özellikle büyük şirketler hemen her teknolojiyi patentlemeye odaklanıyor. Eğer az önce bahsettiğimiz 'yeni ürünlerde kullanım' gerçekleşmese bile bu teknolojiye dair söz sahibi oluyor.

Böylece farklı bir şirket patenti alınan teknolojiyi kullanmak istediğinde patent sahibine ücreti ödemek zorunda kalıyor.

Bu rakamlar da elbette hiç de azımsanacak seviyede değil. Hatta birçok şirketin en büyük gelir kalemini aslında patentler oluşturuyor.

Apple'ın yeni patenti, uç kısmına yerleştirilen bir sensör aracılığıyla herhangi bir obje üzerinden rengi almaya yarıyor.
Apple'ın yeni patenti, uç kısmına yerleştirilen bir sensör aracılığıyla herhangi bir obje üzerinden rengi almaya yarıyor.

Çizim yapanlar ve grafikerler için muazzam özellik

Apple'ın bu patenti ne zaman Apple Pencil'da kullanacağı ise şimdilik belli değil.
Apple'ın bu patenti ne zaman Apple Pencil'da kullanacağı ise şimdilik belli değil.

Son patentlerde detayları görünen ürünlerden biri ise yeni nesil Apple Pencil teknolojisini doğruluyor.

Yeni nesille birlikte çok çeşitli özellikler kazanan iPad Pro ve Apple Pencil, özellikle hassas çizim yapmak isteyenler için gerçekten büyük kolaylık sağlıyor.

Çizim özelliğini yalnızca amatör kullanımlar için düşünmemek gerekiyor.

Ek olarak bu çizimlerle para kazanan ve iş yapan çok fazla kişi var. Dolayısıyla iPad Pro ve Apple Pencil'daki en ufak bir gelişme bile profesyonel olarak çizim yapanlar için büyük anlam ifade ediyor. Apple, genellikle bu tarz ürünleri tamamen beyaz olarak tasarlıyor. Ancak yeni söylentiler ürünün siyah versiyonunun da olacağı yönünde.

Herhangi bir obje üzerinden renk alma

Yeni alınan patent, Apple'ın gerçek bir obje üzerinden renk alınabileceğini gösteriyor. Yani aslına bakılırsa istediğiniz herhangi bir yüzeyden Apple Pencil ile rengi doğrudan dijital ortama aktarmak mümkün hale gelebilir. Kalemin uç kısmına yerleştirilmesi beklenen sensör, rengi algılayarak dijital ortama aktarıyor. Yani şu anda patentin detayları üzerinden doğrudan bu fikir ortaya çıkıyor.

Bu özellik, az önce bahsettiğimiz gibi çizim yapanlar için gerçekten muhteşem. Üstelik grafikerler için de aynı durum geçerli. Apple'ın bu teknolojiyi Apple Pencil'lara ne zaman getireceği belli değil. Hatta bu patent 'kenarda dursun' maksadıyla da alınmış olabilir. Ancak fikir gerçekten çok güzel.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >