Apple kurucusu açıkladı: Bu şirketler 2075'e kadar hüküm sürecek güce sahip

Apple
Apple

Steve Wozniak, başta Apple olmak üzere teknoloji sektöründeki birçok dev ismin 2075 yılına kadar varlığını katlayarak devam ettirecek güce sahip olduğunu bildirdi.

Endüstri 4.0, yapay zeka, nesnelerin interneti ve üç boyutlu yazıcılar derken teknoloji geçtiğimiz senelere oranla bambaşka bir boyutla evrilmeye başladı. Dolayısıyla bu yeni nesil teknolojilere ayak uyduramayan şirketlerin yok olması kaçınılmaz. Peki ama hangi teknoloji şirketlerinin ömrü daha uzun?

Özellikle son birkaç yıllık süreçte çılgın projeleriyle adından sıkça söz ettiren Elon Musk; Tesla ve SpaceX ile başı çekecek gibi görünüyor. Yani önümüzdeki senelerde Elon Musk ve şirketlerinin isminin çok daha fazla duyulacağından şüphe yok.

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak.
Apple'ın kurucularından Steve Wozniak.

Bunun haricinde şu an teknoloji camiasının en meşhurlarından olan Apple'ın da uzun süre daha akıllı telefon sektörüne hükmedeceği öngörülüyor. Şirketin kurucularından Steve Wozniak, yaptığı açıklamalarda Apple'ın 2075 yılını görebilecek kadar güce sahip olduğunu ifade etti. Apple'ı IBM gibi olduğunu özellikle belirten Wozniak, şirketin daha uzun yıllarca gündemden düşmeyeceğini ifade ediyor. Bu açıklamaların altında elbette Apple'ın kasasındaki rakamın da büyük önemi var. Zira Steve Jobs'ın temellerini attığı şirketin kasasında şu an 246.1 milyar dolar var.

Wozniak, Facebook ve Google gibi teknoloji sektörüne yön veren isimlerin de varlığını daha uzun yıllar boyunca sürdüreceğini ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >