Apple, 'servis yok' hatası veren iPhone'ları değiştirecek

iPhone 7
iPhone 7

iPhone 7 ve iPhone 6s’lerde ortaya çıkan servis yok hatası üzerine harekete geçti ve bu hatayı alan telefonların garanti kapsamında ücretsiz olarak değiştireceğini duyurdu.

Apple ‘servis yok’ hatası veren iPhone 7 modellerini garanti kapsamında değiştireceğini açıkladı. Bu sorundan etkilenen cihazların birkaç seri ile sınırlı olduğu söyleyerek bu hatasını küçük onarım programları ile düzeltmek istiyor.

Yalnızca iPhone 7'ler için geçerli

Apple’dan yapılan açıklama göre, cihaz üzerinde başarısız olunan bir bileşenden dolayı iPhone 7 cihazlarının küçük bir yüzdesinin durum çubuğunda ''hizmet yok'' uyarısı gelebiliyor.

Apple, gerçekleşecek bu ücretsiz değişimin yalnızca iPhone 7’ler için geçerli olduğu belirtildi. Etkilenen bu ürünler, Eylül 2016 ile Şubat 2018 arasında üretildiği ve Çin, Hong Kong, Japonya, Makao ve ABD’de satıldığı belirtildi.

Apple sitesinde paylaşılan görsel.
Apple sitesinde paylaşılan görsel.

Garanti süresini etkilemeyecek

Apple, bu değiştirme programına uygun olan üç model numarasını da açıkladı. iPhone 7’lerin arkasında görülebilen numaralar ise şöyle: A1660, A1780 (Çin) A1660 (ABD, Hong Kong) ve A1779 (Japonya).

Bu ücretsiz değişimin, garanti süresini etkilemeyeceğini açıklayan Apple, onarım işlemini ülkeye ve bölgeye göre değiştirebilme yetkisine sahip olduklarını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >