Apple, Shazam uygulamasını satın almaya hazırlanıyor

Shazam
Shazam

Mobil cihazlar için geliştirilmiş en meşhur uygulamalardan biri olan Shazam, çok yakında Apple tarafından satın alınacak. Güvenilir kaynakların bildirdiği habere göre Apple, şarkı tanıma uygulaması için 400 milyon dolar harcayacak.

Akıllı telefon kullanıcılarının ekseriyetle şarkı tanıma özelliği için tercih ettiği Shazam uygulaması Apple tarafından satın alınıyor. Financial Times ve TechCrunch tarafından aktarılan habere göre Apple, dijital müzik servisinin sunduğu tecrübeyi geliştirmek adına bu dev yatırımı hayata geçirecek.

Son değerlemesinde piyasa değeri 1 milyar doları aşan uygulama, iddiaya göre Apple tarafından 400 milyon dolara satın alınacak. Şarkı tanımaya ek olarak zamanla televizyon programı, reklam tespiti, AR ve VR fonksiyonlarla adeta kendine has bir platforma dönüşen Shazam, yenilenme hamlesi neticesinde kâr eden bir şirkete dönüşmek üzere.

Apple Music'e entegre edilecek

Kâr döneminin arifesindeki Shazam için ilk planladığından daha fazla ödemek zorunda kalacağı tahmin edilen Apple, uygulamayı kendi dijital müzik servisine daha derin bir entegrasyonla yerleştirme niyetine sahip. Halka arz süreciyle ilgilenen Spotify ile rekabetinde Apple Music'e güç katacak olan Shazam'ın iPhone'lara bir arayüz özelliği olarak eklenmesi de mümkün.

Google'nin Pixel 2 telefonlarında yaptığına benzer şekilde, yeni iOS sürümlerinde kilit ekranına ortamda çalan müziğin ne olduğu otomatik olarak eklenebilir. Ancak nihai hedefin dijital müzik hizmetinin tecrübesini artırmak olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >