Apple, Tim Cook'un da telefonunda çok fazla zaman geçirdiğini gösteriyor

Apple iOS 12
Apple iOS 12

Apple CEO'su Tim Cook, iOS 12'de gelen akıllı telefon sınırlandırma sistemiyle alakalı, "bu konuda oldukça disiplinli olduğumu düşündüm ama yanılmışım" açıklamasını yaptı.

Google'ın ardından Apple da kullanıcıların'telefonlarla ne kadar zaman geçirdiğini' öğrenmek istiyor. Her iki şirket de, uygulamalarda geçirilen süreyi azaltmak ve bağımlılığın önüne geçmek için adımlar atmaya devam ediyor. Dün WWDC 2018 sırasında gösterilen iOS 12'de de benzer bir sistemden bahsedildi.

Tim Cook, bu yeni özelliğin ebeveynlerin de işlerini kolaylaştıracağını vurguluyor.
Tim Cook, bu yeni özelliğin ebeveynlerin de işlerini kolaylaştıracağını vurguluyor.

Hedef: Bağımlılığın önüne geçmek

Hatta özelliğin tanıtımı sırasında Apple CEO'su Tim Cook'un iPhone kullanımı sınırlandırması gerektiği ortaya çıktı. Cook, "bu konuda oldukça disiplinli olduğumu düşündüm ama yanılmışım" şeklinde bir açıklama yaptı. İstatistikleri almaya başladığında çok fazla zaman harcadığının farkına varan şirket CEO'su, cihazlarda geçirilen süreyi sınırlandırmak için kullanıcılara yardım edeceklerini duyurdu.

Yeni özelliğin en can yanlarından biri de çocukların ebeveynler tarafından daha kolay kontrol edilebilmesi. iPhone ya da iPad'lerde zaman sınırlarıyla çocukların oyun ya da video izleme süresini çok daha pratik şekilde yönetmek mümkün olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >