Apple Time Files etkinliğinde neler tanıtıldı?

Tim Cook
Tim Cook

Apple, uzun süredir merakla beklenen Eylül etkinliğini Time Files başlığıyla duyurdu ve yeni ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi.

Altıncı nesil Apple Watch, uygun fiyatlı Apple Watch SE, Apple One, sekizinci nesil iPad ve yeni nesil iPad Air tanıtılan ürünler arasında. Tahmin edildiği gibi iPhone 12 ailesi bugün duyurulması. Gelecek ay ek bir organizasyonla tanıtılması gündemde.

Akıllı telefon, tablet ya da diğer teknoloji alanlarında faaliyet gösteren şirketler pandeminedeniyle ürünlerini doğrudan dijital ortamda gösterip duyuruları internet üzerinden yapıyorlar. Bu durum elbette Apple'ıda kapsıyor. Zira Time Files olarak isimlendirilen organizasyonla birlikte bugün yeni nesil ürünlerin tanıtımı yapıldı. Bizim de GZT.com olarak canlı olarak takip ettiğimiz etkinlik üzerinden aldığımız notları ve ürünlerin detaylarını paylaşıyoruz.

Bant yayında karşımıza tahmin edebileceğiniz gibi öncelikle şirket CEO'su Tim Cook çıktı.
Bant yayında karşımıza tahmin edebileceğiniz gibi öncelikle şirket CEO'su Tim Cook çıktı.

Etkinlik öncelikle Apple Park'ın dışarıdan görünümüyle başladı ve doğal olarak ilk etapta sahneye şirket CEO'su Tim Cook çıktı. Cook, bugün doğrudan AppleWatch ve iPad'e odaklanacaklarını söyledi. Ayrıca Apple Watch ve sağlık alanındaki faydalardan da bahsedildi. Bu noktada COVID-19 nedeniyle sağlık çalışanlarının stres seviyesinin de ölçüldüğü belirtiliyor.

Altıncı nesil Apple Watch

Altıncı nesil Apple Watch, kandaki oksijen seviyesini ölçebiliyor.
Altıncı nesil Apple Watch, kandaki oksijen seviyesini ölçebiliyor.

El yıkama takibinin de eklendiği yeni yazılım sürümüyle birlikte Apple Watch pandemi sürecinde çok daha efektif bir hale geldi.

Altıncı nesil Apple Watch'ta kasa renkleri de çeşitleniyor; mavi ve kırmızı en dikkat çekenler arasında. Ayrıca bu ürünle birlikte kandaki oksijen seviyesi ölçülebiliyor.

Bu işlem 15 saniyede gerçekleşiyor. Elbette COVID-19 konusunda da oksijen seviyesinin ölçülmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca bu modelde ekran, bir önceki nesile göre 2.5 kat daha parlak. Bu da özellikle parlak ışık altında bile saat arayüzünü görebileceğiz anlamına geliyor.

Apple, Watch ve diğersağlıkteknolojilerinin geliştirilmesi kısmında da aslında birçok şirketle işbirliği yapıyor.

Apple Watch Series 6'nın ABD fiyatı ise 399 dolar.

Apple Watch SE

Apple'ın bir süredir uygun fiyatlı Apple Watch üzerinde çalıştığı biliniyor. Sonunda Time Files özelliğiyle birlikte bu ürün de duyuruldu. Watch SE, S5 yongasıyla birlikte geliyor ve düşme algılama gibi özellikleri de getiriyor.

Apple One

Daha önce detaylarını paylaştığımız abonelik servislerinin tek çatı altında toplanma konusu Apple One ile gerçek oluyor. Böylece News+ dahil olmak üzere Apple Arcade, Apple Fitness gibi servisler aylık 15 dolarlık abonelikle satışa çıkıyor.

Sekizinci nesil iPad

Apple, sekizinci nesil iPad ile birlikte özellikle performans konusunda önemli avantaj sağlıyor. Bir önceki nesle göre %40 daha hızlı. Ayrıca ikinci nesil Apple Pencil desteği de var.

Yeni nesil iPad Air'in görünümü de diğer iPad'lerden farklı.
Yeni nesil iPad Air'in görünümü de diğer iPad'lerden farklı.

Yeni nesil iPad Air

İlk bakışta özellikle tasarım değişikliğiyle dikkat çeken iPad Air, toplamda 5 farklı renkte geliyor. 10.9 inç'lik bir ekran kullanıyor. Ayrıca bu ürün 5 nm mimarili A14 Bionic yonga setiyle geliyor. Doğal olarak yapay zekâ işleme konusunda da önemli güncelleştirmeler var. Yeni iPad Air, şarj ve veri aktarımı için USB-C bağlantısını kullanıyor.

Tahmin edildiği gibi yeni nesil AppleiPhone'un tanıtımı yapılmadı. Gelecek ay tanıtılması kuvvetle muhtemel.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >