Apple WWDC17 konferansının ilk detayları belli oldu

Apple WWDC17
Apple WWDC17

Apple, WWDC17 konferansına ilişkin davetiyeleri göndermeye başladı. Peki ama organizasyonda hangi yenilikler yer alacak?

Apple'ın her sene geliştiricilere özel olarak düzenlediği WWDC'nin bu yılki ayağıyla ilgili olarak ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Katılımcılara davetiyelerin gönderilmesiyle birlikte organizasyon tarihi de netlik kazandı. Cupertino merkezli dev şirket, birçok farklı husustaki gelişmeyi 5 - 9 Haziran tarihleri arasında yazılımcılarla paylaşacak. Katılımcılara gönderilen davetiyede organizasyonun birkaç cümlelik detayı; tarih ve saat bilgisi yer alıyor. Organizasyonda kuvvetle muhtemel macOS'un yanı sıra iOS, watchOS ve tvOS dev yazılım güncelleştirmeleri tanıtılacak. İlk etapta yalnızca geliştiricilere açılan bu güncelleştirme paketleri, önümüzdeki süreçlerde ise tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde dağıtılacak. Ayrıca kişisel asistan Siri'nin yenilenmiş versiyonu da yine bu organizasyonun hemen akabinde geliştiricilerin kullanımına açılacak.

Bunlar haricinde geçen sene düzenlenen WWDC etkinliğinde tanıtılan geri dönüşüm robotu Liam hakkında da verilerin paylaşılması bekleniyor.

Binlerce geliştiricinin katılacağı WWDC'nin biletlerin fiyatları ise 1599 dolar olarak belirlenmiş durumda. Ancak organizasyonu yerinden takip edemeyenlerin üzülmesine gerekyok. Zira iPhone, iPad, Apple TV için özel olarak tasarlanan WWDC mobil uygulamasıyla gelişmelerden anlık şekilde haberdar olabilmek mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >