Apple'a iyilik yapayım derken mahkemelik oldu

ABD'de liseli bir gencin İphone'da açık bulmasından sonra, Arizona'da herkesin iPhone'u otomatik olarak 911'i aramaya başladı ve ortalık karıştı.

18 yaşındaki Meet Desai adlı Hindistan asıllı lise öğrencisi iPhone'un işletim sistemi iOS'ta bir açık buldu. Sonra da olanlar oldu. Desai, iPhone'larda bir uyarı ekranı çıkartarak telefonu ele geçirebiliyor ve böylece ele geçirdiği cihazlarda her türlü aramayı gerçekleştirebiliyordu. Basit bir JavaScript koduyla yapabildiği bu işlemi internet üzerinden ifşa ederek Apple'dan ödül almayı amaçlıyordu. Ancak işler istediği gibi gitmedi.

Desai kendi 'webserver'ında kodu çalıştıracağını Twitter ve Youtube kanalları üzerinden duyurdu. Sonrasında kodu çalıştırınca ortalık karıştı. Aniden bir sürü kişinin telefonu 911 numaralı acil servisi aramaya başladı. Bunun üzerine telefonlarının 911'i aradığını gören kullanıcılar hemen aramayı sonlandırdı ama 911 acil servis hizmeti çökme noktasına geldi.

Olaydan sonra polise verdiği ifadesinde liseli genç şöyle konuştu: "Amacım bu değildi. Yanlışlıkla zararlı kodu çalıştırmışım. Kötü bir niyetim yoktu, sadece yardım edecektim. Herkesten özür diliyorum". Desai üç farklı suçlamayla federal mahkemede yargılanacak.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >