Apple'dan sürpriz hamle: iPhone 8'in kaderi değişiyor

Apple'ın iPhone'ların ekranı için beraber çalıştığı şirket çok önemli bir satın almaya imza attı. iPhone 8'in ekranı devrim yapabilir.

Apple'ın daha önceki iPhone'lar için de birlikte çalıştığı ekran tedarikçisi şirketin OLED ekranlar konusunda çok büyük bir yatırım yaptığı öğrenildi. Japonya'nın Nikkei gazetesinde yer alan habere göre; Japan Display adlı ekran tedarikçisi şirket daha önce Sony ve Panasonic ile birlikte çalışan OLED ekran üreticisi Joled'u satın aldı.

Japon Hükümeti tarafından da desteklenen bu anlaşmaya, Network Corp. of Japan tarafından da yaklaşık 650 milyon dolar destek verilecek. Sony, Toshiba ve Hitachi'nin LCD üretim operasyonlarının sonucunda ortaya çıkan bir firma olan Japan Display, bu yeni satın almayla birlikte Japonya'nın düz panel ekran üretiminin çok büyük bir kısmını tek bir firma altına toplayacak. Bu da firmanın Güney Kore, Tayvan ve Çin'deki oldukça agresif rakiplerine karşı önemli bir avantaj elde etmesini sağlayacak.

Söz konusu anlaşma Apple'ın bir sonraki iPhone modelinde OLED ekran kullanacağı iddialarını da böylece kanıtlamış oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >