Apple'ın orijinal içerikleri Apple TV Plus'tan önce sinema salonlarında gösterilebilir

Apple TV Plus
Apple TV Plus

Apple'ın uzun metrajlı filmleri kendi yayın hizmetinden önce sinema salonlarında göstereceği söyleniyor.

● Cupertinolu şirket, Netflix ve Hulu'ya alternatif olabilecek yeni bir yayın hizmeti başlatıyor. Apple TV Plus olarak isimlendirilen sistem Kasım itibariyle aylık 5 dolardan hayata geçiriliyor.

● Diğer aboneli servislerde olduğu gibi özel yapımlar haricinde şirket kendi çektiği filmleri de bu servisten yayınlamayı hedefliyor.

● The Wall Street Journal'da yayınlanan yeni bir rapora göre bu hizmetlerden farklı olarak Apple filmleri Apple TV Plus'a getirmeden önce sinemada yayınlamayı düşünüyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple, Kasım'da Apple TV Plus isimli yeni abonelik servisini duyurmaya hazırlanıyor. Apple TV Plus, Netflix ve Hulu'nun da yaptığı gibi şirketin orijinal içerikleriyle doldurmayı planladığı abonelik tabanlı bir servis. Ancak orijinaliçerikler işin yalnızca bir kısmı. Çünkü Apple büyük yapımcılarla anlaşmış durumda. Dolayısıyla içerik konusunda epey geniş bir yelpazeyle hizmet vermeyi hedefliyor. Şirketin konuyla alakalı kilit açıklaması ise şu şekilde:

  • Dünyanın en inovaktif hikâye anlatıcılarının özel ve orijinal TV programları, filmleri ve belgeselleri için yeni bir yuva.

Wall Street Journal'da 27 Eylül'de yayınlanan bir rapora göre Apple, orijinal içeriklerini öncelikle Apple TV Plus'ta yayınlamak yerine sinema salonlarını tercih edebilir. Rapora göre bu filmler sinemalarda Apple TV Plus'a gelmeden haftalar önce yayınlanabilir.

Bunun kullanıcı tarafında nasıl yankı bulacağı ise merak konusu. Yani abonelik almak yerine çok iyi filmleri sinemadan izlemek bazı kişiler için cazip gelebilir.

Apple TV Plus'ın diğer servislerden farklılaşması için ek çözümler üretmesi şart.
Apple TV Plus'ın diğer servislerden farklılaşması için ek çözümler üretmesi şart.

Apple, Apple TV Plus için hazırladığı projelerin yalnızca bir kısmını açıkladı. Bunlardan biri de Samuel L.Jackson ve Anthony Mackie'nin başrol oynadığı The Banker.

Apple'ın dünya genelinde 150 milyonu aşkın Netflix üyesinin gönlünü çekebilmesi için konuya farklı bir noktadan yaklaşması şart. Tabii yalnızca Netflix değil Amazon Prime ve az önce bahsettiğimiz Hulu'nun da milyonlarca kullanıcısı var. Benzer durum diğer iki servis için de geçerli.

Bu arada Apple'ın konuyla alakalı herhangi bir açıklaması yok. Dolayısıyla rapor onaylanmış değil

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >