Apple'ın pazarlama şefi Phil Schiller görevi bırakıyor

Phil Schiller
Phil Schiller

Uzunca bir süredir Apple'ın pazarlama şefi olarak görev yapan Phil Schiller, saltanatını sonlandırıp daha mütevazı bir göreve geçiyor.

Schiller, Apple'da 27 yaşından beri çalıştığını ve artık 60 yaşına bastığını belirtiyor. Dolayısıyla artık ailesiyle ve kişisel projeleriyle daha fazla zaman geçirmek istediğini söylüyor.

Schiller'ın yerine ise 20 yıldır Apple'da görev yapan Greg Joswiak geçiyor.

Apple'ın en önemli isimlerinden biri olan pazarlama şefi Phil Schiller'in artık yeni bir işi var. Kendisi tam 33 yıldır donanım ve ürün pazarlamasında lider şirkette üst düzey danışmanlık yapan bir Apple üyesi. Fakat Tim Cook'un talimatıyla Schiller artık App Store ve Apple Events'ten sorumlu.

  • Phil Schiller kimdir? 8 Haziran 1960 doğumlu olan Schiller, 1982'de Boston College'dan mezun biyoloji dalında lisans derecesi aldı. Apple'da 33 yıldır pazarlama konusunda uzmanlaşan isim, aslında CA Macromedia, Norton ve FirePower Systems gibi şirketlerde de görevlerde bulundu. (Wikipedia)

Phil Schiller, 33 yıldır Apple'da pazarlama alanında önemli bir pozisyonda görev alıyor.
Phil Schiller, 33 yıldır Apple'da pazarlama alanında önemli bir pozisyonda görev alıyor.

Schiller'in yerine ise 20 yılı aşkın süredir Apple'da görev alan Greg Joswiak geliyor. Yani aslında şirketteki yeni pazarlama şefi görevine Joswiak geliyor.

Haziran'da yalnızca internet üzerinden düzenlenen WWDC etkinliğini yöneten isim, Steve Jobs döneminden bu yana Apple'da en bilinen insanlardan biri.

Ancak kendisi muhtemelen bir mental yorgunluk yaşıyor. Bu da gayet normal. Çünkü 33 yıldır aynı şirkette istikrarlı olarak çalışmayı sürdürüyor.

Ayrıca yaşın ilerlemesiyle birlikte ailesine daha fazla zaman ayırmak ya da farklı kişisel projeler üzerine kafa yormak istemesi doğal.

Schiller, konuyla alakalı basın açıklamasında şu cümlelere yer veriyor:

    Apple'a ilk olarak 27 yaşında başladım. Bu yıl 60 yaşına girdim ve hayatımda bazı planlı değişikliklerin zamanı geldi. Beni istedikleri sürece burada çalışmaya devam edeceğim. Ancak önümüzdeki yıllarda ailem, arkadaşlarım ve derimden önemsediğim birkaç kişisel projeyle zaman geçirmek istiyorum.

Phil Schiller gibi Apple ile anılan isimlerden bir diğeri olan Jony Ive geçen yıl şirketten ayrılmıştı. Ancak Schiller'ın yalnızca görevi değişiyor. Yani aslına bakılırsa 33 yıl sonra şirkette daha düşük profilli bir göreve geçmek gayet normal.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >