Araştırma: Ortalama bir kullanıcı yılda 1000 dolara Facebook'tan vazgeçebilir

Facebook
Facebook

Yapılan araştırmalara göre ortalama bir Facebook kullanıcısı yılda 1000 dolar ödenmesi koşuluyla Facebook'tan vazgeçebilir. Ayrıntılar haberimizde:

Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasından kısa süre sonra #DeleteFacebook hareketi başlatıldı. Bu kampanya gizlilik kaygıları sebebiyle trend olsa da aslında rakamlar Facebook bağımlılığının çok da azalmadığını gösteriyor.

Geçen sene Eylül'de ankete katılan Facebook kullanıcılarının %26'sı uygulamayı telefonlarından sildiğini iddia ediyor. Ama veriler kullanıcı sayısının azalmadığını kanıtlıyor.

Facebook, geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalı sonrasında maddi açıdan epey kan kaybetmişti.
Facebook, geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalı sonrasında maddi açıdan epey kan kaybetmişti.

Yıllık 1000 dolar üzeri ödemeler kabul görüyor

Yeni çalışmalar ise ortalama bir kullanıcıya yıllık 1000 dolar üzerinde ödeme yapılması koşuluyla Facebook'u kullanmayı bırakacağını gösteriyor. Toplamda dört farklı üniversite araştırmacılarını içeren çalışmadan çıkan rapor, konuya ilişkin detayları netleştiriyor.

Aslında çalışmadaki asıl amaç kullanıcıları Facebook bağımlılığından kurtarmak ve doğru söylemelerini sağlamaktı. Teste katılanlar gerçekten Facebook kullanımından vazgeçerek bu ödemeleri aldılar. Oluşan rapora göre standart bir kullanıcının Facebook'tan vazgeçmesinin günlük maliyeti 4.17 dolar. Haftalık bu rakam 37 dolara çıkarken bir yıl boyunca aynı durum düşünüldüğünde ise 1139 dolar ile 2076 dolar arasında bir rakam ortaya çıkıyor.

Yıllık bazda bakıldığında ortalamada insanlara Facebook olmadan hayatlarına devam etmeleri için 1000 dolar ödeme yapılması kâfi gibi görünüyor. En azından bu raporda yer alan kişilerden elde edilen veriler bunu gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >