Artık beklemek yok: YouTube, zorunlu video reklamları kaldırıyor

youtube video reklamları
youtube video reklamları

Google, yaptığı açıklamayla YouTube'daki zorunlu video reklamların kullanıcı deneyimine zarar verdiğini ve bu sebepten kaldırılacağını açıkladı.

Başta Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube olmak üzere hemen her web sayfası gün içerisinde onlarca hatta yüzlerce farklı reklamı karşınıza getiriyor. Bu reklamların büyük bir çoğunluğu kullanıcı profilleri iyi analiz edildiği için rahatsız edici olmuyor. Ancak otomatik başlayan ve sesi aniden yükselen videolar kullanıcılar için gerçekten çok ciddi problem. Hatta video içeriklerin ilk kısımlarına yerleştirilen 10 ya da 20 saniyelik zorunlu videolar da benzer etkiyi yaratıyor.
YouTube, video reklamlar konusunda halihazırda bu sistemi en çok direten platformlardan biri. Ancak yapılan açıklamayla birlikte videoların ön kısmındaki 30 saniyelik zorunlu reklamların kaldırılacağı netleşti. YouTube bu tarz uzun video reklamlar yerine kısa video reklamların sayısını artıracak.
Dünyanın en tatlı YouTuberları: Sude ve Mustafa
Google, bu kararın arkasındaki en önemli etkenin kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak olduğunu özellikle ifade etti. Ancak kullanıcıların bu sistem için bir yıl daha beklemeleri gerekecek. Zira düzenlemeler 2018 itibariyle geçerli olmaya başlayacak. YouTube'un bu aşamadan sonra geçen yıl tanıttığı Bumper reklam sistemi üzerine gideceği söyleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >