Audi A8, 2018'in en lüks otomobili seçildi

Yeni Audi A8
Yeni Audi A8

En lüks otomobil ödülü New York Auto Show’da gerçekleşen törenle sahibini buldu.

Audi’nin en iddialı otomobil modellerinden olan yeni Audi A8, New York’ta gerçekleşen törende en iyi ödülüne layık görüldü. 24 ülkeden toplamda 82 üyeden oluşan bir jüri bu törende hazır bulundu. Böyle büyük bir jüride yarışan Audi A8, Dünyada Yılın Lüks Otomobili (World Luxury Car 2018) ödülünü kazandı.

Bu ödülle Dünya Otomobil Ödülleri’ndeki dokuzuncu zaferini kazanan Audi, bu ödülü alırken tasarım, konfor, güvenlik, çevresel etki, sürüş performansı ve fiyat / performans oranı gibi kriterlerle ön plana çıkmayı başardı.

Yeni Audi A8'in iç donanımı.
Yeni Audi A8'in iç donanımı.

Otomotiv sektörüne yeni standartlar belirliyor

Alınan ödülün ardından kısa bir konuşma yapan Audi Ürün Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Mertens, şunları kaydetti: Yeni Audi A8, tüm otomobil firmaları için sektörü ileri taşıyan çalışmalar taşıyor. Ayrıca yeni Audi A8, otomatik sürüşe uygun teknik nitelikleri ile otomotiv mühendisliğinde yeni standartlar belirliyor.

Audi A8'in arka koltuk kısmındaki teknik özellikler jüriden yüksek not almayı başardı.
Audi A8'in arka koltuk kısmındaki teknik özellikler jüriden yüksek not almayı başardı.

Neckarsulm tesisinde üretilen ve Aralık 2017’den beri İngiltere’de satışa sunulan Audi A8, lüks kabini ve yüksek kaliteli malzemesinin yanı sıra ayak masajlı koltuklar gibi birçok ekstra özelliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2018’in en lüks otomobili unvanını alan otomobilin BMW 7 serisi ve 2018 model Mercedes S Class’a karşı rekabet edecek.

Aracın Türkiye'de satışa çıkacağı tarih net bir şekilde belli olmasa da yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacağını söylemekte fayda var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >