Avatar 2 gözlük takmadan üç boyutlu olarak izlenebilecek

Avatar 2
Avatar 2

James Cameron, efsane bilim kurgu filmi Avatar'yeni filminde üç boyut teknolojisini bir üst aşamaya taşıması bekleniyor. Artık 4K RGB projeksiyonlar sayesinde gözlüksüz üç boyutlu deneyimi başlıyor.

Normal şartlarda herhangi bir ekranda üç boyutlu görüntüyü deneyimleyebilmek için uygun gözlük kullanmak şart. Ancak, dünyanın ilk üç boyutlu filmlerinden biri olan Avatar, serinin devam filminde farklı bir teknoloji sayesinde gözlükleri ortadan kaldırıyor. Sekiz yıl önce James Cameron yönetiminde vizyona giren Avatar, yeni filmle birlikte 4K RGB lazer projeksiyon sistemine geçiş yapıyor. İşte bu teknoloji sayesinde de izleyicilerin üç boyutu deneyimlemesi için gözlüğe ihtiyacı kalmıyor.

Yeni sistemde üç boyutlu görüntüyü deneyimlemek için gözlüğe ihtiyaç ortadan kalkıyor.
Yeni sistemde üç boyutlu görüntüyü deneyimlemek için gözlüğe ihtiyaç ortadan kalkıyor.

Kullanıcılara bu özel deneyimi sunabilmek adına birlikte çalışan Lightstorm Entertainment ve Christie Digital, üç boyutlu film konusundaki ortaklığını beş yıl daha artırmış durumda. Yani esasına bakılırsa yeni Avatar filminde senaryodan bağımsız olarak teknoloji anlamında kullanıcıları şaşırtacak birçok detayın yer alması bekleniyor.

RGB lazer projeksiyonlar kısaltmalardan da anlaşılabileceği üzere ışığı oluşturmak için kırmızı, mavi ve yeşil lazerleri kullanıyor. Her biri 5000 lümen beyaz ışık üreten lazer modülleriyle birlikte toplamda 12'ye kadar modüller kullanılabiliyor. Bu da esasında açık alanlarda dahi görüntü oluşturulabilecek seviyeye ulaşılabildiği anlamına geliyor.

Bu yıl vizyona girmesi beklenen Avatar 2'de ekstra yüksek kare hızı (120 kare / saniye) sunulması planlanıyor. Maliyetlerin düşüşüyle birlikte gözlüksüz üç boyut deneyimi sunan salonların artması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >