Bakanlıktan ve BTK'dan Google açıklaması

Arşiv
Arşiv

Google ve Google'ın sağladığı hizmetlerde erişim sorunu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ve BTK yetkilileri açıklama yaptı. Yapılan açıklamalardan sorunun Türkiye'den kaynaklı olmadığı dile getirildi.

ABD merkezli teknoloji devi Google ve servislerinde erişim sorunu yaşandı. Kullanıcılar sorun nedeniyle arama motorunu kullanamadı.

Sorun BTK kaynaklı değil

TRT Haber'deki habere göre; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, Google servislerinde yaşanan sorunla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, kesintinin Türkiye ya da BTK kaynaklı olmadığı, çalışmalara devam edildiği belirtildi. Ayrıca, kurumun, Google yetkilileriyle de iletişim halinde olduğu kaydedildi.

"Şuan durum normale döndü"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Google servislerinde yaşanan erişim sorunu ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Turhan, şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışı kaynaklı olduğunu belirlediğimiz problemi, Uluslararası Siber Olaylara Müdahale Kriz Merkezinde ülkemizdeki GSM operatörleriyle bağlantı kurarak izledik. Şu anda ulaşım rahatlamış durumda, normalleşmeye döndü. Google'ın global merkezinden bir sorun oldu. Bu da Google'ın ülkemizde bir merkez oluşturması gerekliliğini ortaya koydu. Şu anda durum normale döndü diyebiliriz."

"Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalıdır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan konu ile ilgili resmi bir açıklama geldi. Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Google'dan açıklama yok

Erişim sorunu, sosyal medya platformlarının gündemine bomba gibi otururken sorun hakkında Google tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >