Başka bir OnePlus Nord 2 daha patladı

Batarya patlaması
Batarya patlaması

Hindistan'da OnePlus Nord 2 telefonun bataryası patladı. OnePlus Nord 2 bir pantolon cebinde taşınırken patladı, bu sadece akıllı telefonu ve kot pantolonu yok etmekle kalmadı, olay ciddi yanıklara da neden oldu.

OnePlus Nord 2'nin piyasaya sürülmesinden bu yana (Amazon'da yaklaşık 400 Euro), cihazın patlayan bataryası hakkında neredeyse düzenli olarak internette haberler çıkıyor. Geçtiğimiz dönemler de OnePlus, akıllı telefonu patlayan bir müşteriye karşı, patlamanın kasıtlı olarak şirketin itibarını zedelemek için yapıldığını iddia ederek yasal işlem bile başlattı.

Bir başka batarya patlama olayı ise Hindistan'da yaşandı. Akıllı telefon patladığında bir kot pantolon cebinde taşındı. Görsellerde de anlaşılacağı üzere telefon oldukça şiddetli bir şekilde patlamış. Kot pantolon yırtılmış ve telefon kullanıcısının vücudunda ciddi yanıklar oluşmuş.

Bu olayın henüz detaylı bir açıklaması yok. Suhit Sharma'nın başka bir tweet'ine göre, ilgili kişi, sebebini bulmak için OnePlus Hindistan ile temas halinde, tazminat teklif edilip edilmediği henüz belli değil.

OnePlus'ın Nord 2 model telefonu ile alakalı bu tür batarya patlama raporları yavaş yavaş birikiyor. Böylece OnePlus Nord 2, Samsung Galaxy Note 7 ile benzer bir kaderle karşı karşıya kalabilir.

  • Samsung Galaxy Note 7 aşırı ısınarak bataryanın patlamasına neden oluyordu. Samsung, Note 7'yi bu kronik arızadan dolayı piyasadan kaldırdı.