Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 2017 yılı projelerini açıkladı

BTK
BTK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu sene kişisel verilerin gizliliğinin korunmasından internet alan adlarının düzenlenmesine ve mobil internet hizmetinin kalitesinin ölçülmesine kadar birçok farklı konuda önemli adımlar atacak.

Ülkemizdeki tüm elektronik haberleşme sektörünü düzenleyen ve denetleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 2017 yılına dair iş planını yayınladı. Bu çizelgede şu ana kadar hayata geçirilen çalışmalar yer aldığı gibi aynı zamanda bu sene başlaması beklenen projeler de bulunuyor.
Doğrudan BTK'nın web sayfası üzerindeki PDF belgesiyle erişilebilen 40 sayfalık çizelge, bu yılın tüm hedeflerini net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu alandaki en önemli değişim ve dönüşüm, bilgi teknolojilerinin güvenliği hususunda gerçekleştirilecek gibi görünüyor.

2017 yılında BTK'nın amaçladığı en önemli hususların başında kişisel verilerin gizliliğinin korunması, sabit internet hizmetinin kalitesinin izlenmesi, milli haberleşme altyapıları, yerli monitör sistemleri, internet alan adlarının düzenlenmesi ve mobil internet hizmet kalitelerinin ölçülmesi gibi önemli işlemler geliyor. Bunlara ek olarak birçok farklı proje de mevcut.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >