BİP ne kadar güvenli? BİP'in özellikleri neler?

Arşiv
Arşiv

Tüm Türkiye WhatsApp alternatifi uygulamalara yönelmeye başladı. Turkcell’in BİP uygulaması da WhatsApp'a alternatif uygulamaların biri oldu. Kullanıcılar BİP ile ilgili birçok soruyu merak ediyor. BİP nasıl kullanılır?, BİP güvenli mi, ücretli mi? gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte BİP uygulaması ile ilgili merak edilenler…

WhatsApp’ın yaptığı yeni güncelleme ile birlikte farklı mesajlaşma uygulamaları gündeme geldi. Güncelleme sonrası BİP uygulaması en çok tercih edilen uygulamalardan biri oldu. BiP uygulamasının özellikleri ve ücret verilip verilmediği ile ilgili ayrıntılar kullancılar tarafından merak ediliyor. İşte BİP ile ilgili tüm merak edilenler...

BİP güvenli mi?

BİP uygulamasında uçtan uca şifreli güvenliği bulunuyor. Uygulama sunucularında mesajlarınızı yedekleme özelliği açık ise, mesajlarınız şifreli olarak saklanmaktadır. Yedekleme özelliği kapalı olan kullanıcılar için mesajlar sadece iletilmek üzere süreli olarak ve şifreli şekilde saklanmaktadır. Mobil cihaz ile sunucular arasındaki bütün iletişim SSL üzerinden şifreli ve güvenli bir şekilde taşınmaktadır.

"İsteyen istediği özelliği kapatabilir"

  • Cüneyt Özdemir'in YouTube programına katılan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, BİP'in kullanıcılarından istediği verilerle ilgili yaptığı açıklamada "Kullanıcılarımız istediği özelliği kapatabilir. BİP'in rehberine ya da galerisine ulaşmasını istemiyorsa bu özellikleri kapatabilir" dedi.

BiP ücretli mi?

BiP, grup mesajlaşma, kaybolan mesaj, konum takibi, titreşim, yerel sticker’lar ile ücretsiz mesajlaşma fırsatı sunuyor.

BiP'in özellikleri neler?

- Kaybolan mesaj

- Anlık çeviri

- Acil durum butonu

- Fotoğraf ve video gönderme

- Gece modu

- Görüntülü görüşme

- Bas konuş

- Yerel stickerlar

- Masaüstü kullanım

- Son görülme açma/kapatma

- Çeviri

- Para transferi

BiP nasıl indirilir?

BiP tüm operatör kullanıcılarına açık bir uygulamadır. App Store ve Google Play'den indirilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >