BİP'te para transferi nasıl yapılır?

Arşiv
Arşiv

Son günlerin en çok indirilen mesajlaşma uygulamalarından biri olan BİP birçok özelliğiyle kullanıcılarına kolaylık sunuyor. Bu özelliklerinden biri de para transferi... Peki BİP'te para transferi nasıl yapılır?

BİP projesinin kapsam alanı her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Hem Android hem de iOS platformlarında popülerliğini her geçen gün artıran BİP, bir dizi ek özellik sunuyor. Bu özelliklerden biri de para transferi. BİP'te basit bir yöntemle ikinci herhangi bir uygulamaya gerek olmadan para transferi gerçekleştirilebiliyor.

BİP'te para transferi nasıl yapılır?

BİP'te para transferi yapabilmek için ilk etapta Profil kısmından Ödeme Ayarları bölümüne erişmek gerekiyor.

Ardından Ödeme Ayarları bölümünde kart ve adres tanımlamak şart.

Başlık altında Kartlarım seçeneğine tıklandığında 'Yeni Kart Ekle' bölümü üzerinde minik bir uyarı karşınıza çıkıyor. Burada yer alan açıklama şöyle:

Burada bildirime 'Tamam' diyerek ilerleyerek kart tanımlamasına geçilebiliyor. Ekranda kart numarası, son kullanma tarihi ve kart ismi gibi ek seçenekler yer alıyor. Ayrıca sözleşmenin de yine bu ekran üzerinden onaylanması gerekiyor. Ayrıca bu noktada PAY CELL kapsamında hem VISA hem de MasterCard'ın desteklendiğini de hatırlatmakta yarar var.

Kart tanımlamasından sonra telefonunuza SMS olarak onay kodu geliyor. Bu onay kodunu yukarıdaki kutucuğa girdiğinizde işlem tamamlanıyor.

Kart tanımlandığında 'Kartlarım' başlığı altında ilgili kart detaylarıyla birlikte görülebiliyor.

Artık para transferi için her şey müsait. Para göndermek istediğiniz kişi üzerinde 'Para Gönder' seçeneğine tıklandığında karşınıza yepyeni bir pencere açılıyor.

Son adımda 'Para Gönder' seçeneği altında 10 TL, 20 TL ve 50 TL gibi hazır olarak tanımlanmış rakamlar yer alıyor. Ancak, yukarıdaki Tutar Gir seçeneği üzerinden de rakamı belirleyebilmek mümkün oluyor. Daha sonrasında 'Gönder' tuşuna tıklayarak işlem tamamlanabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >