Bitcoin, son bir ayın en yüksek değerine ulaştı

Bitcoin'in yükselişi sürüyor.
Bitcoin'in yükselişi sürüyor.

En popüler dijital para birimi olarak yaygınlığını sürekli olarak artıran Bitcoin, son bir ayın en yüksek değerine ulaştı ve bu yükseliş bitecek gibi durmuyor...

4.538 dolarlık değere ulaşmasıyla Bitcoin maceracılarını sevindiren dijital para; eylül ayının ardından yeniden 4.500 dolar seviyesine yükselmiş oldu. Geçen perşembe gününden beri sürekli olarak değerlenen dijital para birimi şu an için 17.000 TL'lik fiyatla işlem görüyor. Avrupa içerisinde kripto para birimlerine karşı uygulanan yaptırımların artması, Bitcoin'in alternatifi olabilecek dijital paraların işini ciddi manada zorlaştırıyor. Avrupa, blok zinciri tabanlı faaliyet gösteren sanal paralara karşı düzenlemelerle daha müsait alternatifleri devreye sokmayı planlıyor.

Dünyadaki birçok insan tarafından halen sıcak bakılan Bitcoin'e olan rağbetin Brezilya'da ulaştığı seviyeler şaşırtıyor. Brezilya'nın en büyük yatırım şirketlerinden olan XP Investimentos, yatırımcıları arasında Bitcoin ticaretini başlatmak konusunda ısrarcı. Bu nisan ayında Bitcoin'i yasal olarak resmen tanıyan Japonya'da aktif ticaretin en önemli parçalarından olan enerji dağıtıcısı Remixpointise müşterilerine faturaları Bitcoin ile ödeme imkânı sunmaya başladı. Ekonominin can damarı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dev şirketler de dijital para atağına hazırlanıyor. Morgan Stanley CEO'su James Gorman, dijital para biriminin geleceğinin çok parlak olduğunun altını çizerken, GoldmanSachs bir Bitcoin operasyonu oluşturmak için çalışmalarına hız verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >