BlackBerry için köprüden önceki son çıkış: Mercury

BlackBerry, TCL ortaklığında yeni kozunu oynuyor. CES 2017'de tanıtılması beklenen yeni nesil akıllı telefonun en önemli detayları fiziksel klavye ve parmak izi okuyucu.

Dokuz sene önce ilk iPhone'un çıkışıyla büyük bir hezimete uğrayan BlackBerry, yıllardır istediği satış başarısını bir türlü yakalayamıyor. Hatta Kanadalı şirket son dönemlerde o kadar köşeye sıkıştı ki artık akıllı telefon üretmeyeceğini duyurdu. Ancak TCL ile yürütülen ortaklık devam ediyor ve artık son kozlar oynanıyor. Bundan böyle BlackBerry telefonlar tamamen TCL tarafından tasarlanacak. Üstelik geliştirme ve satılma aşamaları da artık tamamen TCL'e ait. BlackBerry ise doğrudan yazılım tarafına odaklanma kararı aldı.

Blackberry pes etmiyor: Dönüşü muhteşem olacak

Ocak ayında gerçekleşecek olan CES 2017'de birçok farklı üreticinin yapacağı gibi BlackBerry yani TCL de yeni akıllı telefonlarını tanıtacak. Bunlardan en çok merak edileni ise Mercury kod adlı model. Geçtiğimiz dönemlerde duyurulan BlackBerry Priv'in devamı niteliğindeki bu ürün, Android mobil işletim sistemini temel alacak.
Dört çekirdekli işlemci, fiziksel klavye, parmak izi okuyucu ve daha fazlası!

                                    BlackBerry her zaman olduğu gibi yine fiziksel klavyeye öncelik veriyor. Dolayısıyla Mercury'nin ön yüzünde 4.5 inç'lik ekranın hemen altında büyükçe bir fiziksel klavye yer alıyor. Dokunmatik telefonlarla yazı yazmaya bir türlü alışamayan ve parmaklarının altında fiziksel klavye hissi isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Klavyenin en önemli ayrıntılarından birisi ise noktalama işaretlerine de yer verilmiş olması. Böylece kullanıcılar fiziksel klavyeden birçok farklı karaktere kolayca ve hızlı bir şekilde erişebiliyor. 

Elbette Mercury'nin parmak izi okuyucusu da çok büyük önem taşıyor. Keza şu ana kadar hiçbir BlackBerry akıllı telefonda biyometrik bir okuyucu yer almıyordu. Eskiden kurumsal pazarda azımsanmayacak seviyede payı olan BlackBerry, TCL tarafından geliştirilen yeni modeliyle akıllı telefon pazarından pay elde etmek için çabalayacak. BlackBerry de işin yazılımsal boyutundan görevli. Yani işletim sistemi, kurulu gelen uygulamalar ve çeşitli güvenlik yazılımlarıyla tamamen BlackBerry ilgileniyor. 

Yeni akıllı telefonda Qualcomm tarafından geliştirilen dört çekirdekli Snapdragon 821 yonga seti yer alacak Grafik işlem birimi tarafında ise Adreno 540 görev yapacak. Ek olarak teknik tarafta bir de 6 GB LPDDR4 RAM ile geleceği biliniyor. Bunun dışında ekran çözünürlüğü ve kamera çözünürlükleriyle alakalı şimdilik net bilgiler yok.
Dört çekirdekli işlemci, fiziksel klavye, parmak izi okuyucu ve daha fazlası! BlackBerry her zaman olduğu gibi yine fiziksel klavyeye öncelik veriyor. Dolayısıyla Mercury'nin ön yüzünde 4.5 inç'lik ekranın hemen altında büyükçe bir fiziksel klavye yer alıyor. Dokunmatik telefonlarla yazı yazmaya bir türlü alışamayan ve parmaklarının altında fiziksel klavye hissi isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Klavyenin en önemli ayrıntılarından birisi ise noktalama işaretlerine de yer verilmiş olması. Böylece kullanıcılar fiziksel klavyeden birçok farklı karaktere kolayca ve hızlı bir şekilde erişebiliyor. Elbette Mercury'nin parmak izi okuyucusu da çok büyük önem taşıyor. Keza şu ana kadar hiçbir BlackBerry akıllı telefonda biyometrik bir okuyucu yer almıyordu. Eskiden kurumsal pazarda azımsanmayacak seviyede payı olan BlackBerry, TCL tarafından geliştirilen yeni modeliyle akıllı telefon pazarından pay elde etmek için çabalayacak. BlackBerry de işin yazılımsal boyutundan görevli. Yani işletim sistemi, kurulu gelen uygulamalar ve çeşitli güvenlik yazılımlarıyla tamamen BlackBerry ilgileniyor. Yeni akıllı telefonda Qualcomm tarafından geliştirilen dört çekirdekli Snapdragon 821 yonga seti yer alacak Grafik işlem birimi tarafında ise Adreno 540 görev yapacak. Ek olarak teknik tarafta bir de 6 GB LPDDR4 RAM ile geleceği biliniyor. Bunun dışında ekran çözünürlüğü ve kamera çözünürlükleriyle alakalı şimdilik net bilgiler yok.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >