BlackBerry'nin yeni akıllı telefonu Aurora duyuruldu

blackberry aurora
blackberry aurora

TCL'nin BlackBerry haklarını satın almasıyla birlikte yeni akıllı telefon duyuruları gelmeye devam ediyor. Şirket son olarak da fiziksel klavye bulundurmayan Aurora modelini gün yüzüne çıkardı.

BlackBerry, bundan 10 yıl önce ilk iPhone'un tanıtılmasıyla ağır bir darbe almıştı. Sonraki süreçte birbiri ardına duyurulan yeni nesil akıllı telefonlar, Kanadalı şirketin satışlarının düşmesine ve sektörde kan kaybetmesine sebep oldu. Şu an gelinen noktada TCL'nin BlackBerry haklarını satın almasıyla birlikte yepyeni modeller gün yüzüne çıkmaya başladı. Hatta birkaç hafta önce Mobile World Congress sergilenen BlackBerry KEYone da bu kapsamda yer alıyor. Son olarak şirket Aurora adını verdiği yeni akıllı telefonunu da duyurdu.
MWC 2017: BlackBerry KEYone ön incelemesi
1280 x 720 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabilen 5.5 inç'lik ekranın yer aldığı akıllı telefonda Qualcomm'un Snapdragon 425 yonga seti bulunuyor. Dört çekirdekli Cortex-A53 işlemcisi, 4 GB RAM, dahili 32 GB'lık depolama birimi, 13 MP arka ve 8 MP'lik ön kamera da diğer teknik detaylar arasında. Üstelik 3000 mAh kapasitedeki batarya sayesinde telefonun normal koşullarda bir gün boyunca kesintisiz kullanılabileceği belirtiliyor. En önemli detaylardan birisi BlackBerry'nin fiziksel klavye tarafındaki inadından vazgeçmesi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >