Blizzard, Windows XP ve Vista desteğine son veriyor

1994'te Warcraft oyununu çıkardığından beri, dünyanın en başarılı oyun geliştiricilerinden biri olarak kabul edilen bilgisayar oyunları üreticisi Blizzard Entertainment, XP ve Vista desteğini sonlandırma kararı aldı.

Ultima Online ile başlayan ve günümüz oyuncularının en yoğun olduğu devasa çok oyunculu rol yapma oyunu piyasasına 2004 yılında Warcraft oyununun devamı olan World of Warcraft oyunu ile giren Blizzard pek oyun yapmaması ve elindeki oyunları daha da geliştirmesi ile biliniyor. Fakat az oyun çıkarmasına rağmen dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri konumunda. Sadece World Of Warcraft oyunu dünya çapında 11 milyon kişi tarafından oynanıyor.
Microsoft desteğini kesmişti
Windows Xp ve Vista'yı üreten Microsoft, birini eskidiği diğerini de pek beğenilmediği için bir süre sonra çöpe atmaya hazırlanmış, geçtiğimiz yıl Windows XP desteğini kestiğini açıklaması sonrası yoğun eleştiri de almıştı. Hatta ATM'lerinde kullandıkları programlar için Windowx XP işletim sistemine ihtiyacı olan bazı bankalar Microsoft'un XP'ye güvenlik güncelleştirmeleri getirmeye devam etmesi için yüklü miktarda para ödemeyi teklif etmişti. Fakat Windows 7 ve sonrasında Windows 10 işletim sistemlerini piyasaya süren Microsoft, XP'nin yakaladığı başarıyı yakalayamasa da XP desteğini kesme kararı almıştı. Bu karar sonrası XP kullanıcı sayısı günden güne azalmıştı. Microsoft son olarak Vista desteğini de sonlandıracağını açıkladı.
Xp ve Vista’ya bir darbe de Blizzard'dan
Blizzard tarafından yapılan açıklama ile Microsoft Windows XP ve Windows Vista sürümlerine desteğin sonlandırıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada World of Warcraft, StarCraft 2, Diablo III, Hearthstone ve Heroes of the Storm oyunları için Windows XP ve Vista desteğinin bu yılın sonunda tamamen kesileceğini ve ilgili Blizzard oyunlarının artık bu sistemlerde çalışmayacağı duyuruldu.

Microsft'un XP desteğini sonlandırması sonrası bu işletim sistemini kullanan sayısı düşmüştü. Vista işletim sistemi pek beğenilmediği için tutulmamıştı. Bu durumda Blizzard'ın bu kararından az sayıda oyuncunun etkileneceği yorumları yapılıyor. Zaten konu hakkında yapılan açıklamada küçük bir bölümünün bu eski işletim sistemlerini kullandığının altını çizen Blizzard, etkilenecek oyuncuların da yeni işletim sistemlerine geçmesini tavsiye ettiğini belirtelim.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >