BMW'nin elektrikli sedan otomobili 700 kilometre menzil sunacak

BMW i4
BMW i4

i Vision Dynamics konseptini seri üretime hazırlayan BMW, i4 ismiyle piyasaya süreceği elektrikli sedan otomobilin 700 kilometre menzil vaat edeceğini duyurdu. Geliştirilen modüler platform ile üretim maliyeti düşürülecek olan i4'ün 2020 civarında satışa çıkması bekleniyor.

i Vision Dynamics adıyla geçen yıl lansmanı gerçekleştirilen BMW'nin elektrikli sedan konsepti, birkaç sene sonra seri üretime girmiş olacak. Yıllık finansal rapor açıklamasında konuşan Alman otomotiv devinin CEO'su Harald Krüger, elektrikli sedanın 700 kilometre menzil sunacağını duyurdu.

Sıfırdan 100 kilometre hıza dört saniyede ulaşacak olan konsept, BMW i4 adıyla piyasaya sürülecek. BMW'nin bir süredir üzerinde çalıştığı modüler platform ve beşinci nesil güç aktarım sistemi temel alınarak üretilecek olan araç, yeni nesil elektrikli BMW'lerin referans olarak kabul edeceği bir otomobil olacak.

BMW'nin ilk elektrikli SUV'u bu sene tanıtılacak

Maliyet açısından elektrikli araç konseptlerinin seri üretimine 2020'den önce başlamak istemeyen BMW, bu tarihten sonra birbiri ardına piyasaya süreceği modellerle otomotiv sektörünün hızla gelişen bu kategorisinden pay kapmaya çalışacak.

Üretilmesi planlanan önemli araçlardan biri olan ilk elektrikli SUV BMW iX3 ve iNEXT konseptinin seri üretim versiyonu bu sene sonuna kadar gün yüzüne çıkmış olacak. BMW grubunun tüketiciyle buluşacak ilk tam elektrikli aracı olan yeni Mini ise yakında İngiltere ve Meksika'da üretilmeye başlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >