BTK Başkanı açıkladı: Adil Kullanım Kotası'nı aşanlar ek ücret ödemeyecek

Adil Kullanım Kotası
Adil Kullanım Kotası

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini gidermek adına yeni bir açıklama yaparak Adil Kullanım Kotası'nda kota aşımında ek ücret ödenmeyeceğinin bilgisini verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, 1 Mayıs itibariyle kademeli olarak kaldırılan Adil Kullanım Kotası ile alakalı yeni açıklamalar yaptı. Milyonlarca internet kullanıcısının merak ettiği "kota aşımında ekstra ücret" konusu yapılan duyuruyla birlikte netleşti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, aylar öncesinden 1 Mayıs itibariyle Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılacağının bilgisini vermişti.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, aylar öncesinden 1 Mayıs itibariyle Adil Kullanım Kotası'nın kaldırılacağının bilgisini vermişti.

Tam açıklama metni ise şu şekilde:

  • Bu uygulama, gerekli AKN'li bir tarife için taahhüdü devam eden mevcut aboneler içinse AKN'li tarifelere geçiş yapacak yeni aboneler için Şu anda vatandaşlar, kullandıkları tarifelerle ilgili hiçbir ek ücret ödenmeksizin, bu yeni düzenlemeden yararlanacaklar. Başka bir çağeyde eski ve yeni abone olursa olsun geçerli olacak şekilde değiştirilmelidir. "Kurum olarak AKN'yi ayıklamak için bir durum yaşıyor takdirde gerekli müdahaleyi yapacağımızı belirtmek isterim.

    Ne yazık ki biz, bu regülasyon baskısını hissettirmekmeli kaldık." İki yıl sonra bu rekabetçi ile iki yılda geçiş süreci planlansın. Birçok operatörümüz, tam bir AKN'siz tarifler çıkardıklar ve koymak için öneri koymak. Bir öncekinin dönemlerinde bu nitelikteki tarifelerin sayısının artmasını hem de tarife ücretlerinin daha uygun olmasını bekliyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >