BTK çağrı yaptı: Tüm sosyal mecralara "referandum" uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yarın gerçekleşecek olan referandumla alakalı olarak gerekli önlemleri aldı. Hatta tüm sosyal paylaşım siteleri uyarıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan referandum süreciyle alakalı sosyal medyada harekete geçti. Şubat sonunda Barselona'da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi'nde konuyla ilgili açıklamalar yapan BTK Başkanı Dr Ömer Fatih Sayan, "sürecin takipçisi olacağız" demişti.

BTK, sosyal mecralara gereken uyarıyı yaptı: Sahte hesaplara göz yumulmayacak.

Referanduma kısa bir süre kala, sosyal medyadaki sahte hesaplara ve manipülasyonlara karşı özel ekip kuran BTK, sosyal paylaşım sitelerinin de uyarıldığını bildirdi. Konuyla ilgili açıklamalar ise şöyle:

"Referandum sürecinde iletişim altyapısının kesintisiz sağlanması ve sürmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Sayan, "Bu noktada gerekli önlemleri almaları için operatör ve sosyal paylaşım sitelerinin gerekli özeni göstermelerini istedik. Sosyal paylaşım sitelerini Türkiye ile işbirliğinin devam etmesi, 'yalan haberlerin' ayrıştırılması ve manipülasyonun önlenmesi noktasında gereken önlemlerin alınması için uyardık. Onlar da bu kritik dönemin farkında olduklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >