Bu mesaj telefonunuza gelirse bilin ki dolandırılmak üzeresiniz

SMS dolandırıcılığı.
SMS dolandırıcılığı.

Vatandaşlara gönderilen SMS’ler üzerinden dolandırıcılık yapmak oldukça yaygın ve kolay bir durum olarak karşımızda. Şimdiki dolandırıcılık mesajının konusuysa “sigorta borcu”…

İstanbul’da faaliyet gösteren bir dolandırıcılık sitesi, bir şirket üzerinden avukat ve hukuk bürosu isimlerini kullanarak vatandaşlara birer mesaj gönderdi. “Sigorta borcunuz var. İcraya veriliyorsunuz. Geri dönüş yapın.” yazan bu mesaj, dolandırıcılık tuzağı için ilk adım olarak nitelendirilebilir. Bu çeteyi kuran 2’si kadın 13 kişi polisin yaptığı başarılı operasyonla yakalandı. Şüphelilerin toplamda 600.000 kişiye ait kredi kartı ve kimlik bilgileri ele geçirildi. Mesaja dönüş yapan kullanıcıların kredi kartı bilgilerini çalan çete, kartları klonlayarak yurtdışı alışverişlerinde kullanıyordu.

Polisin yaptığı tahkikatta şüphelilerin bir şirket kurmak suretiyle, bazı avukat ve hukuk bürolarının isimlerini kullanarak vatandaşlara mesaj attıkları öğrenildi. Şüphelilerin attıkları mesajda "Sigorta borcunuzdan dolayı borcunuz var. Hakkınızda icra işlemi başlatılacak. Bugün içinde geri dönüş yaparsanız, borcunuzdan indirim yapılacak" yazdığı, altında da avukat ve hukuk bürosuna ait olduğu söylenen cep telefon numaraları bulunduğu öğrenildi. Polis çeteye baskın yaptığı sırada çetedeki dolandırıcıların cep telefonlarını bulundukları binanın çatısına attıkları, bu telefonların polis tarafından yeniden toplandığı kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >