Bugatti ve Bentley'nin elektrikli süper arabaları yolda

Porsche Mission E
Porsche Mission E

Volkswagen grubu, Porsche tarafından geliştirilen MSB platformunu kullanarak Bugatti, Bentley, Audi, Porsche ve Lamborghini için elektrikli süper araba geliştiriyor.

Elektrikli otomobil çağı için en alt segmentten süper arabalara kadar geniş yelpazede çalışmalarını sürdüren Volkswagen grubu, Automobile dergisinin haberine göre tüm lüks markalarını elektrikli araç geliştirmek için seferber etmiş durumda. Bugatti ve Bentley'i de işin içine sokan Alman otomotiv devi, elektrikli süper arabaları MSB platformuyla geliştirecek.

Volkswagen'in MSB platformunu geliştirmesi için 2011'de görevlendirdiği Porsche, süper elektriklilerin temelini Mission E konseptiyle atacak. Onu Audi e-tron GT, Bentley Barnato, Lamborghini Terzo Millennio ve son olarak Bugatti'nin Atlantic kod adlı projesi izleyecek. Çift kapılı Bugatti ve Lamborghini modelleri, 680 beygirlik plug-in hibrit Panamera Turbo S'nin dingil mesafesi kısaltılmış versiyonunu referans alacak. Ancak her iki firma da Porsche'den çok daha lüks, hiper araba segmentinde araçlar geliştirecek.

Daha önce 1500 beygirlik yeni Chiron modeline halef niteliğinde tam elektrikli bir araç üretme niyeti bulunan Bugatti, Volkswagen'in talebi üzerine MSB platformunu kullanarak markayı daha düşük fiyat seviyelerinde tüketiciyle buluşturacak bir çözüm geliştirmeye karar vermiş. Ne Bugatti ne de Bentley'nin ilk tam elektrikli otomobillerinde birkaç yüz kilometrelik menzil sunması beklenmiyor. Ancak Lamborghini konseptinde olduğu gibi bir hızlı şarj teknolojisi benimsenebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >