Büyük anlaşma açıklandı: WhatsApp ve Instagram resmen birleşiyor!

WhatsApp ve Instagram
WhatsApp ve Instagram

Facebook, bünyesinde barındırdığı iki ciddi hacimli uygulama olan WhatsApp ve Instagram konusunda oldukça radikal bir karar aldı. Instagram'da paylaşılan fotoğrafların aynı zamanda Facebook'ta paylaşıldığı gibi WhatsApp için de aynı durum geçerli olacak.

Instagram kullanıcıları kendi hesapları üzerinden paylaşılan fotoğrafları, bir link vasıtasıyla Facebook'ta da paylaşabiliyordu. Bu özelliğe "kaybolan mesajlar" ismi verilmiş ve oldukça yoğun şekilde kullanımına şahit olunmuştu. Önceleri yalnızca Snapchat için geçerli olan bu özellik, şimdilerde Instagram ve Facebook için de kullanılabilir duruma geldi.

Özelliğin ismi "kaybolan mesajlar" olarak geçiyor

Instagram ve Facebook'un bağlı bulunduğu Facebook, "kaybolan mesajlar" özelliğini WhatsApp'ta da kullanılabilir kılmak istiyor. TechCrunch'ın haberleştirdiği olaya göre Facebook, "kaybolan mesajlar" özelliğinin WhatsApp'a gelmesi için Brezilya'da testlere başladı. Şayet test sonuçları başarılı şekilde sonuçlanırsa Instagram kullanıcıları, paylaştıkları tüm hikayeleri WhatsApp'ta da tek bir tuşla yayınlayabilecek. Bu özelliğin kullanıcılara sunulmasının temel nedeninin tüm uygulamaların kullanımını artırmak amacı olduğu ifade ediliyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >