Çanakkale'siz 1.Dünya Savaşı mı olur?

Konusu 1.Dünya Savaşı olan Battlefield 1 oyununda Çanakkale Cephesinin olup olmayacağı merak konusuydu. 21 Ekim'de çıkacak oyun için kısa bir tanıtım videosu yayınlayan oyunun yapımcısı DICE bu sorunun cevabını da vermiş oldu.

Battlefield 1, konusu 1.Dünya Savaşı olduğu için yılın merakla beklenen oyunlarından biri. 1.Dünya Savaş'ında savaşan taraf devletlerden biri olduğumuz için bizim için de özel bir merak uyandırıyor. Daha önce oyunda Osmanlı İmparatorluğunun da bulunacağı ve seçilebilecek taraflardan biri olacağı belli olmuştu. Bu bizi biraz rahatlatsa da oyunun senaryo kısmında özellikle savaşın kaderini değiştiren ve en büyük destanın yazıldığı cephenin yani Çanakkale Cephesinin olup olmayacağı büyük bir merak konusuydu.

Çanakkale var ama...


Yayınlanan videonun 'In The Runner' bölümünde İngilizlerin Çanakkale kuşatmasını görüyoruz. Böylece Çanakkale Cephesinin oyunda yer alacağı kesinleşti. Ancak videoda gösterilen bölümde oyunu oynayan oyuncunun Çanakkale'ye çıkarma yapan İngilizler tarafında olacağı görülüyor. Bu da akıllara oyuncu Türkleri mi vuracak? ve Türkler kötü mü gösterilecek? sorularını getirdiği için moralleri bozdu. DICE, daha önce yaptığı açıklamada tarafsızlık ve gerçeklik konusunda hassas davranacağını söylemişti. Yani bu cephede İngilizlerin hezimetini de görme olasılığımız var. Tabii ki bu bir oyun, gerçek olanını biz zaten tarihe yazmıştık. Tüm soruların cevabı oyunun çıkacağı tarih olan 21 Ekimde belli olacak.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >